<
pressbild

Den digitala rekryteringstjänsten på lernia.se

2024-05-29

Pressmeddelande

Ny digital rekryteringstjänst lanseras av Lernia

Nu lanserar Lernia en onlinetjänst för att hjälpa sina kunder att rekrytera, tjänsten kan liknas vid en e-handel för rekryterande chefer. För att komplettera det personliga mötet och finnas i fler kanaler öppnas rekryteringstjänsten för företag som söker till exempel ekonomer, administratörer, inköpare eller produktionsledare.

Allt fler företag e-handlar varor och tjänster. Enligt en rapport från McKinsey är det så många som två av tre som e-handlar dagligen i sitt jobb. Med en ny digital tjänst vill Lernia möta de behov som finns hos kunderna och samtidigt utveckla branschen i en digital riktning.  

- Idag är rekryteringsförfarandet för kandidaten nästan helt digitaliserad och sömlös, medan det för kunden ännu är ett hyfsat icke-digitalt arbetssätt. Både i undersökningar samt när vi pratar med våra kunder, framgår det att det finns en stor vilja att använda mer digitala tjänster som ett komplement till det vanliga arbetet. Med den här tjänsten vill vi likna processen vid en e-shop. Dels hoppas vi på att det ska förenkla för kunderna, dels att det bidrar till en förflyttning av branschen, säger Christian Hultén, Divisionschef på Lernia.  

Användare av den online-baserade tjänsten kan snabbt välja yrke, antal roller och specifika krav eller profilönskemål till sin rekrytering. Genom att välja eller ta bort tillval syns också priset för rekryteringsbehovet. Det är enkelt att lägga en beställning och det fungerar ungefär som i en vanlig e-handel. Därefter skickas ett mejl med kravprofil samt förslag på kalenderbokning för en personlig kontakt med en kollega från Lernias team upp och rekryteringsprocessen är igång.

- Vi vet att det personliga mötet är viktigt. Samtidigt ökar digitaliseringstakten bland såväl företag som kandidater. Med detta ökar även behoven av digitala tjänster från oss på Lernia. Den personliga kontakten är kvar – du som kund blir alltid kontaktad från en medarbetare ur vårt team, säger Christian Hultén.  

I online-tjänsten finns cirka 30 yrkesroller som finns i Lernias nätverk över hela Sverige. Lernia har arbetat med rekrytering och bemanning av olika typer av tjänstemannaroller i över 25 år.

Onlineverktyget för rekrytering av tjänstemän finns på lernia.se

Profilbild för Anna Kjellander

Anna Kjellander

Press och PR-ansvarig

Om Lernia

Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se