Skip to main content
intro-section-logo

AI & Machine Learning Engineer

Yrkeshögskoleutbildning


Vill du bidra till utvecklingen av AI-baserade system? Som AI & Machine Learning Engineer arbetar du bland annat med algoritmer för att identifiera mönster i data. Låter det som något för dig? Läs mer om utbildningen nedan. Lernia har för avsikt att starta den här utbildningen under hösten 2023. Vi väntar på klartecken från Myndigheten för yrkeshögskolan.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningens övergripande mål

Utbildningen går igenom hur databaser, databehandling, maskininlärning och Deep Learning används. Du får kunskaper om alternativa teknologileverantörer med lösningar baserade på öppen källkod. Vi går igenom frågeställningar inom juridik, säkerhet och integritet. Dessa kopplas till behoven hos leverantör och slutanvändare.

Du lär dig att identifiera säkerhetsbrister och tillämpa metoder inom informationssäkerhet. Vi går igenom hur installation av AI-baserade tjänster ska genomföras. Du får också färdigheter i att identifiera, planera och tillämpa funktioner i molntjänster.

Utbildningen behandlar programmeringsspråken Python samt JSON. Du löser sammansatta problem inom systemhantering, säkerhet samt data- och systemadministration. Du får identifiera, planera, skapa och förändra algoritmer. Utbildningen går även igenom systematiskt, analytiskt och affärsmässigt arbete med AI-baserade system. 

Framtagen av arbetslivet 

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Det betyder att den är utformad efter den kompetens som företagen efterfrågar. Det ökar chanserna för dig att få jobb efter examen. Utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag och organisationer.

Kurser

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om dessa. 

För vem

För att söka utbildningen krävs att du uppfyller alla krav nedan:

Saknar du behörighet?

Om ansökan, urval och antagningsprocessen

Efter utbildningen

Efter examen har du kompetens att självständigt behandla och tillämpa AI-baserade system och molntjänster. Du kan bevaka implementeringen av en teknisk servermiljö inom molnteknologin. Du har även kunskap att självständigt hantera säkerhet samt data- och systemadministration. Du kommer att ha den tekniska bakgrunden som krävs för att bidra till utvecklingen av AI-baserade system.

Efter utbildningen kan du jobba som AI Engineer, AI Specialist, Data Analyst eller Machine Learning Engineer. 

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan