Yrkeshögskoleutbildning

Webbutvecklare JavaScript, Malmö


Plugga till Webbutvecklare JavaScript och få en lovande framtid som utvecklare med imponerande breda färdigheter. I utbildningen lär du dig både frontend- och backendprogrammering.

Om utbildningen

Som webbutvecklare kan man säga att du jobbar med det bästa av två världar. Snygga, smarta gränssnitt och användarupplevelser i frontend, avancerade funktioner och beräkningar i backend. Utbildningen är en av få i Sverige som lär ut Javascript både i backend och frontend, något som är extremt användbart i framtidens webbutveckling. 

Lär dig den senaste tekniken

Utbildningen passar dig som har lite förkunskap i programmering och vill utvecklas genom att lära dig den senaste tekniken. Dessutom vänder den sig till dig som vill arbeta agilt med systemutveckling och webbprogrammering.

Två års utbildning

Utbildningen sträcker sig över två år, på heltid. Innehållet är framtaget tillsammans med branschföretag vilket gör att du verkligen lär dig det du behöver. Du får en riktigt bred kunskap inom programmering och kommer att lära dig att arbeta med programmeringstekniker såsom JavaScript, Node.js, HTML5, CSS3 och jQuery samt kodmässiga angrepssätt som MVC med bland annat Angular.

Lär dig om agila metoder

Utbildningen berör även agila metoder, ett arbetssätt som bygger på lättrörliga delleveranser och mycket kommunikation mellan utvecklare och beställare. En stor del av tiden är du ute på företag på LIA, lärande i arbete. Där är du en i utvecklarteamet och får jobba med skarpa projekt och verkligen komma in i jobbet och branschen.

Framtagen av arbetslivet

Hela utbildningen är framtagen av arbetslivet och styrs av en ledningsgrupp bestående av företag och organisationer som Q2d Solutions, Human IT, Oddhill, Cybercom, Örestad Linux. Ledningsgruppen ser till att du alltid lär dig det som företagen är i behov av så att du med stor säkerhet ska få jobb!

Lär dig mer om vad en webbutvecklare inom Javascript jobbar med.

Kurser

Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen alltid är uppdaterad efter branschens behov och leder till jobb. Preliminärt innehåll och upplägg är som följer.

En introduktion till webbutveckling med kunskaper kring både datorkommunikation, protokoll och grundläggande arkitekturer. Introduktion till programmering och utveckling med HTML, CSS och JavaScript.

Lär dig att skriva modern, välstrukturerad och hållbar HTML och CSS. Kursen behandlar semantik, tillgänglighet, sökmotoroptimering, responsiv design och webbläsarstöd.

Lär dig att tänka användarcentrerat när ett system utvecklas. Under kursen får du kunskap om enklare användningstester och hur du drar slutsatser av dessa för att på så sätt anpassa interaktionen i ett system. Kursen tar även upp riktlinjer så som WCAG.

Fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom Javascriptsutveckling. Du lär dig mer om de stora ramverken såsom Angular JS och React.js och fördjupar dina kunskaper om själva språket Javascript. Vi introducerar även Javascript för Backend på en grundläggande nivå.

Lär dig mer om Javascript i Backend med ett fokus på Node.js. Du lär dig hur servermiljön sköts och sätts upp på ett bra sätt.

Få kunskap inom Javascript och lär dig att jobba med objektorientering, eventhantering och DOM-manipulation. Kursen introducerar även ramverk som JQuery, Angular JS och React.js.

Jobba enligt agila metoder med fokus på Scrum. Du lär dig att fungera som medlem i ett projektteam med allt vad det innebär. Teori kring andra projektmodeller, både agila och icke-agila.

Lär dig att strukturera ditt utvecklingsarbete och fungera ihop med andra i ett team. Under kursen lär du dig bland annat om versionshantering, backup, utvecklingsmiljöer, servermiljöer, lansering och deploy.

I utbildningen finns det två kurser på totalt 25 veckor där du arbetar praktiskt ute på ett företag. Under kursen (praktiken) får du prova på allt du som du lärt dig i undervisningen och finslipar dessutom dina kunskaper som junior utvecklare.

Ihop med ett företag eller utifrån en egen idé får du chansen att använda alla kunskaper du samlat på dig under utbildningen och bygga ett skarpt projekt. Här finns det goda chanser till lansering och fortsatt jobb efter studierna.

För vem

För att söka utbildningen krävs följande:

1. Behörighet till yrkeshögskolan

2. Lägst betyget Godkänd, E eller 3 i följande kurser:

 • Programmering 1 (Programmering A och B)
 • Engelska 5 (Engelska A)

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kommer du bli kallad till ett urvalsprov poängen på provet avgör vem som kommer in. Provet består av frågor kopplade till de förkunskaper som ingår i behörighetskraven.

Passar du som webbutvecklare inom Javascript?

Vad är du mest intresserad av?

Fråga 1 av 8

Tycker du att det är kul att skriva kod?

Fråga 2 av 8

Gillar du att organisera ditt och andras arbete?

Fråga 3 av 8

Tänker du på hur ett system kommer användas när du programmerar?

Fråga 4 av 8

Tycker du om att bygga system helt själv eller använda färdiga lösningar?

Fråga 5 av 8

Är det kul att testa kod och leta efter fel?

Fråga 6 av 8

Vad tänker du oftast på när du använder applikationer som andra byggt?

Fråga 7 av 8

Vilket påstående om sociala medier passar bäst på dig?

Fråga 8 av 8

Nu syns din profil i diagrammet!

Du är den orangea ytan och utbildningen den blå. Om de överlappar till stor del kommer innehållet i utbildningen passa dig!

Yrkesprofil

Din profil


Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du till exempel jobba som webbutvecklare, javacript-utvecklare eller fullstack-utvecklare. Du kommer att vara en fena på webb- och applikationsutveckling mot både servrar, molnet, mobiltelefoner och läsplattor. Dessutom är det en hett eftertraktad yrkesroll som har hög ingångslön och goda karriärmöjligheter både nationellt och internationellt.

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/4-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden


Kursfakta

Plats

Nordenskiöldsgatan 13, Malmö

Utbildningstyp

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd

2 år

Poäng

400

Kurs

Poäng

 • Introduktion till webbutveckling 25 poäng
 • Arbetsmetodik för webbutvecklare 25 poäng
 • Webbutveckling - HTML och CSS 25 poäng
 • Webbutveckling - Javascript 25 poäng
 • Avancerad webbutveckling - Javascript 50 poäng
 • Avancerad webbutveckling - Javascript backend 25 poäng 
 • Interaktionsdesign och användbarhet 25 poäng
 • Utveckling med agila metoder 25 poäng
 • LIA 1  125 poäng 
 • Examensarbete  50 poäng 

Nästa kursstart

Augusti 2018

Senare kursstarter

Ansökningsperiod

2018-02-15 till 2018-08-06

Bra att veta

 • Kurslitteratur betalas av den studerande själv
 • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Dela gärna