Yrkeshögskoleutbildning

Webbutvecklare JavaScript, Malmö


Plugga till Webbutvecklare JavaScript två år och få en lovande framtid som utvecklare med imponerande breda färdigheter. I utbildningen lär du dig både frontend- och backendprogrammering.

Om utbildningen

Som webbutvecklare kan man säga att du jobbar med det bästa av två världar. Snygga, smarta gränssnitt och användarupplevelser i frontend, avancerade funktioner och beräkningar i backend. Utbildningen är en av få i Sverige som lär ut Javascript både i backend och frontend, något som är extremt användbart i framtidens webbutveckling. 

Utbildningen sträcker sig över två år, på heltid. Innehållet är framtaget tillsammans med branschföretag vilket gör att du verkligen lär dig det du behöver. Du får en riktigt bred kunskap inom programmering och utveckling med bland annat JavaScript, HTML, CSS och databasmodellering.

Utbildningen berör även agila metoder, ett arbetssätt som bygger på lättrörliga delleveranser och mycket kommunikation mellan utvecklare och beställare. En stor del av tiden är du ute på företag på praktik. Där är du en med i utvecklarteamet och får jobba med skarpa projekt och verkligen komma in i jobbet och branschen

Lär dig mer om vad en webbutvecklare inom Javascript jobbar med.

Kurser

Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter för de studerande och från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen alltid är uppdaterad efter branschens behov och leder till jobb. Preliminärt innehåll och upplägg är som följer.

En introduktion till webbutveckling med kunskaper kring både datorkommunikation, protokoll och grundläggande arkitekturer. Introduktion till programmering och utveckling med HTML, CSS och JavaScript.

Lär dig att skriva modern, välstrukturerad och hållbar HTML och CSS. Kursen behandlar semantik, tillgänglighet, sökmotoroptimering, responsiv design och webbläsarstöd.

Lär dig att tänka användarcentrerat när ett system utvecklas. Under kursen får du kunskap om enklare användningstester och hur du drar slutsatser av dessa för att på så sätt anpassa interaktionen i ett system. Kursen tar även upp riktlinjer så som WCAG.

Fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom Javascriptsutveckling. Du lär dig mer om de stora ramverken såsom Angular JS och React.js och fördjupar dina kunskaper om själva språket Javascript. Vi introducerar även Javascript för Backend på en grundläggande nivå.

Lär dig mer om Javascript i Backend med ett fokus på Node.js. Du lär dig hur servermiljön sköts och sätts upp på ett bra sätt.

Få kunskap inom Javascript och lär dig att jobba med objektorientering, eventhantering och DOM-manipulation. Kursen introducerar även ramverk som JQuery, Angular JS och React.js.

Jobba enligt agila metoder med fokus på Scrum. Du lär dig att fungera som medlem i ett projektteam med allt vad det innebär. Teori kring andra projektmodeller, både agila och icke-agila.

Lär dig att strukturera ditt utvecklingsarbete och fungera ihop med andra i ett team. Under kursen lär du dig bland annat om versionshantering, backup, utvecklingsmiljöer, servermiljöer, lansering och deploy.

Ihop med ett företag eller utifrån en egen idé får du chansen att använda alla kunskaper du samlat på dig under utbildningen och bygga ett skarpt projekt. Här finns det goda chanser till lansering och fortsatt jobb efter studierna.

För vem

För att få läsa den här utbildningen behöver du ha följande:

1. Behörighet till Yrkeshögskolan

Läs mer om behörighet.

2. Betyg

Lägst betyget E, Godkänd eller 3 i följande gymnasiekurser:

 • Programmering 1
 • Matematik 1a, 1b eller 1c
 • Engelska 5

Urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kan du behöva göra ett intagningsprov för att komma in. Provet består i så fall av tre delar: logik, engelska och systemutveckling.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som webbutvecklare, javacript-utvecklare, fullstack-utvecklare med mer. Du kommer att vara en fena på webb- och applikationsutveckling mot både servrar, molnet, mobiltelefoner och läsplattor.

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb direkt efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/3-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden


Kursfakta

Plats

Nordenskiöldsgatan 13, Malmö

Utbildningstyp

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd

2 år

Poäng

400

Delkurs

Poäng

 • Introduktion till webbutveckling 25 poäng
 • Arbetsmetodik för webbutvecklare 25 poäng
 • Webbutveckling - HTML och CSS 25 poäng
 • Webbutveckling - Javascript 25 poäng
 • Avancerad webbutveckling - Javascript 50 poäng
 • Avancerad webbutveckling - Javascript backend 25 poäng 
 • Interaktionsdesign och användbarhet 25 poäng
 • Utveckling med agila metoder 25 poäng
 • LIA 1  125 poäng 
 • Examensarbete  50 poäng 

Senare kursstarter

Ansökningsperiod

Öppet för sen ansökan

Bra att veta

 • Kurslitteratur betalas av den studerande själv
 • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

Ansökan


Ansök direkt

Ansökan görs via ett system där du kan söka till flera av våra utbildningar samtidigt. Starta gärna din ansökan nu och gör klart den om några dagar, när du hittat alla betyg och andra dokument du ska skicka in!

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 600 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Dela gärna