Har du frågor? Kontakta gärna oss!

0771-650 600

(Vardagar 08.00-16.30)

Kundchatt

(Vardagar 08.30-12.00 och 13.00-16.00)

Support

Har du frågor? Kontakta gärna oss!

Support

(Vardagar 08.00-16.30)

Yrkeshögskoleutbildning

Webbutvecklare JavaScript


Plugga till Webbutvecklare JavaScript två år och få en lovande framtid som utvecklare med imponerande breda färdigheter. I utbildningen lär du dig både frontend- och backendprogrammering.

Om utbildningen

Som webbutvecklare kan man säga att du jobbar med det bästa av två världar. Snygga, smarta gränssnitt och användarupplevelser i frontend, avancerade funktioner och beräkningar i backend. Utbildningen är en av få i Sverige som lär ut Javascript både i backend och frontend, något som är extremt användbart i framtidens webbutveckling. 

Utbildningen sträcker sig över två år, på heltid. Innehållet är framtaget tillsammans med branschföretag vilket gör att du verkligen lär dig det du behöver. Du får en riktigt bred kunskap inom programmering och utveckling med bland annat JavaScript, HTML, CSS och databasmodellering.

Utbildningen berör även agila metoder, ett arbetssätt som bygger på lättrörliga delleveranser och mycket kommunikation mellan utvecklare och beställare. En stor del av tiden är du ute på företag på praktik. Där är du en med i utvecklarteamet och får jobba med skarpa projekt och verkligen komma in i jobbet och branschen

Lär dig mer om vad en webbutvecklare inom Javascript jobbar med.

Hur fungerar undervisningen?

Vi vill att du lär dig det du behöver och att alla våra studenter verkligen får chansen att hänga med på sina egna villkor. Därför har vi ett pedagogiskt upplägg som utgår från problembaserat lärande och byggs upp av dessa byggstenar:

 

Föreläsningar & Inläsning

Undervisning och lektioner med lärare, både teoretiska och praktiska. Du har också avsatt tid för egna studier och inläsning.

Uppgifter & Inlämningar

Du besvarar och lämnar in uppgifter som du får av din lärare. En del uppgifter gör du själv, andra gör du i team. Som utvecklare ute i arbetslivet arbetar du mycket i team, så att redan nu öva upp den förmågan är riktigt användbart.

Problembaserat lärande

Problembaserat lärande gör att du ställs inför konkreta utmaningar och uppgifter att lösa. I många uppgifter jobbar du i team med några andra studenter, och ni löser case och problem tillsammans.

Tekniska verktyg

Med hjälp av vår lärportal har du alltid tillgång till lektioner och lektionsmaterial på nätet.

Hjälp & Handledning

Alla ska klara utbildningen, det är vårt mål och det vi jobbar efter. Du har ett eget ansvar för dina studier men vi gör allt vi kan för att stötta dig. Skulle du halka efter eller behöva extra stöd så ordnar vi det.

Praktikplats

Under två praktikperioder på totalt 20 veckor omsätter du dina kunskaper i praktiken. Du får en egen handledare, riktiga uppgifter och case att lösa på arbetsplatsen. Du lär dig allt du behöver veta inför praktiken under utbildningen.

Kurser

Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter för de studerande och från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen alltid är uppdaterad efter branschens behov och leder till jobb. Preliminärt innehåll och upplägg är som följer.

Introduktion till webbutveckling

En introduktion till webbutveckling med kunskaper kring både datorkommunikation, protokoll och grundläggande arkitekturer. Introduktion till programmering och utveckling med HTML, CSS och JavaScript.

Webbutveckling - HTML & CSS

Lär dig att skriva modern, välstrukturerad och hållbar HTML och CSS. Kursen behandlar semantik, tillgänglighet, sökmotoroptimering, responsiv design och webbläsarstöd.

Interaktionsdesign och användbarhet

Lär dig att tänka användarcentrerat när ett system utvecklas. Under kursen får du kunskap om enklare användningstester och hur du drar slutsatser av dessa för att på så sätt anpassa interaktionen i ett system. Kursen tar även upp riktlinjer så som WCAG.

Avancerad webbutveckling - Javascript

Fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom Javascriptsutveckling. Du lär dig mer om de stora ramverken såsom Angular JS och React.js och fördjupar dina kunskaper om själva språket Javascript. Vi introducerar även Javascript för Backend på en grundläggande nivå.

Avancerad webbutveckling - Javascript backend

Lär dig mer om Javascript i Backend med ett fokus på Node.js. Du lär dig hur servermiljön sköts och sätts upp på ett bra sätt.

Webbutveckling - Javascript

Få kunskap inom Javascript och lär dig att jobba med objektorientering, eventhantering och DOM-manipulation. Kursen introducerar även ramverk som JQuery, Angular JS och React.js.

Utveckling med agila metoder

Jobba enligt agila metoder med fokus på Scrum. Du lär dig att fungera som medlem i ett projektteam med allt vad det innebär. Teori kring andra projektmodeller, både agila och icke-agila.

Arbetsmetodik för webbutvecklare

Lär dig att strukturera ditt utvecklingsarbete och fungera ihop med andra i ett team. Under kursen lär du dig bland annat om versionshantering, backup, utvecklingsmiljöer, servermiljöer, lansering och deploy.

Examensarbete

Ihop med ett företag eller utifrån en egen idé får du chansen att använda alla kunskaper du samlat på dig under utbildningen och bygga ett skarpt projekt. Här finns det goda chanser till lansering och fortsatt jobb efter studierna.

För vem

För att få läsa den här utbildningen behöver du ha följande:

1. Behörighet till Yrkeshögskolan

2. Betyg

Lägst betyget E, Godkänd eller 3 i följande gymnasiekurser:

 • Programmering 1
 • Matematik 1a, 1b eller 1c
 • Engelska 5

Urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kan du behöva göra ett intagningsprov för att komma in. Provet består i så fall av tre delar: logik, engelska och systemutveckling.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som webbutvecklare, javacript-utvecklare, fullstack-utvecklare med mer. Du kommer att vara en fena på webb- och applikationsutveckling mot både servrar, molnet, mobiltelefoner och läsplattor.


Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb direkt efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/3-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden


Välj kursort

 • Malmö


  • Nordenskiöldsgatan 13
  • Längd: 2 år
  KURSFAKTA KURSFAKTA

  Webbutvecklare JavaScript, Malmö

  Utbildningstyp

  Yrkeshögskoleutbildning

  Utbildningslängd

  2 år

  Poäng

  Delkurs

  Poäng

  • Introduktion till webbutveckling 25 poäng
  • Arbetsmetodik för webbutvecklare 25 poäng
  • Webbutveckling - HTML och CSS 25 poäng
  • Webbutveckling - Javascript 25 poäng
  • Avancerad webbutveckling - Javascript 50 poäng
  • Avancerad webbutveckling - Javascript backend 25 poäng 
  • Interaktionsdesign och användbarhet 25 poäng
  • Utveckling med agila metoder 25 poäng
  • LIA 1  125 poäng 
  • Examensarbete  50 poäng 

  Plats

  Nordenskiöldsgatan 13, Malmö

  Ansökningsperiod

  Öppet för sen ansökan

  Senare kursstarter

  Bra att veta

  • Kurslitteratur betalas av den studerande själv
  • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 600 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande