Yrkeshögskoleutbildning

Ventilationsingenjör


Är du intresserad av att förbättra inomhusmiljö och söker ett yrke där du får lösa problem? Gillar du teknik, intresserar dig för ventilation och luft och hur de samspelar? I så fall ska du söka till vår utbildning till Ventilationsingenjör!

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Som Ventilationsingenjör jobbar du med energioptimering av ventilations- och kylanläggningar, energikalkylering, ekonomi och planering inom fastighetsområdet samt med elsäkerhet och digitalteknik.

Efter utbildningen kommer du kunna göra beräkningar av energieffektivitet med miljöhänsyn, förstå systemens samverkan gällande inomhusklimatets påverkan på människan samt beskriva olika lösningar för ventilation där det inte passar med standardiserade lösningar.

Distansstudier med platsträffar

Utbildningen sker på distans via webbinarium som kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. Varje termin träffas utbildare och studerande på plats i Piteå. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar.

LIA, lärande i arbete

Utbildningen har ett tydligt fokus på yrkesrollen och under två LIA-perioder (praktik) omsätter du dina teoretiska kunskaper i praktiken ute på ett företag.

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

För att söka utbildningen krävs följande:

1. Behörighet till Yrkeshögskolan

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kan du behöva göra ett urvalsprov. Urvalet består av prov kopplat till förkunskapskraven.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som ventilationsingenjör, ventilationstekniker, servicetekniker inom ventilation, styr- och reglertekniker, arbetsledare inom ventilation samt industrikonstruktör inom ventilation.
Du har genom utbildningen lärt dig det som krävs för att i arbetslivet kunna ansvara för driftsplanering, behovsprioritering och viss arbetsledning, ansvara för samordning av klimat och ventilationstekniska system med avseende på drift, ekonomi och energieffektivitet och nya tekniker för att driva ett förbättringsarbete inom energioptimering.

Du besitter en tvärvetenskaplig kompetens och kan tillämpa den såväl teoretiskt som praktiskt.

 

Påminn mig när ansökan öppnar

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/4-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din epostadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna