Skip to main content
intro-section-logo

International Bar Management

Yrkeshögskoleutbildning


Vill du arbeta i en internationell drinkbar i engelsktalande miljö? Vill du leda verksamheten i en professionell i barmiljö, i olika typer av barer? Sök utbildningen Internation Bar Management. Lernia har för avsikt att starta den här utbildningen under hösten 2023. Vi väntar på klartecken från Myndigheten för yrkeshögskolan.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningens övergripande mål

Du får kunskaper om alkoholdrycker samt i drycker i kombination med mat. Du får även lära dig om ekologiska och närproducerade produkter samt kaffe, te, choklad och alkoholfria drycker. Du lär dig om råvaror för tillverkning av olika destillat, vin, öl, cider, prefabricerade produkter och egentillverkade produkter. Du lär dig även att leda utvecklingen av olika drycker i baren.

Vi går igenom olika typer av barer och barkoncept samt hur det är att arbeta i barmiljö under högt säljtryck. Du får kompetens inom arbetsprocesser, kvalitetskriterier och ledarskap inom restaurang och bar. Du lär dig även att leda och tillämpa systematiskt kvalitetssäkringsarbete.

Du lär dig att arbeta i en ledande position i internationell bar- och restaurangmiljö. Du får kunskaper inom kundkontakt, service och värdskapets betydelse. Utbildningen går också igenom olika kassa- och inventeringssystem. Vi går igenom priskalkylering, svinnhantering, balans- och resultaträkning.

Du får kompetens i att planera och genomföra inköp med inköpsverktyg. Du utvecklar dina färdigheter i att planera, leda och fördela arbetet i en bar. Vi går även igenom företagsekonomiska grunder, budgetering, kalkylering och fördelning av kostnader.

Utbildningen ger dig inblick i marknadsföringens grunder i teori och praktik. Du lär dig om svensk alkohol- och drogpolitik, alkoholhantering, alkohollagstiftning och alkoholpolitiska verktyg. Du lär dig att ansvara, leda och tillämpa alkohollagen praktiskt, exempelvis vid situationer med våld och överservering. Vi går även igenom reducering av miljöpåverkan och hur man driver verksamheten klimatsmart.

Framtagen av arbetslivet 

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Det betyder att den är utformad efter den kompetens som företagen efterfrågar. Det ökar chanserna för dig att få jobb efter examen. Utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag och organisationer.

Kurser

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om dessa. 

För vem

För att söka utbildningen krävs att du uppfyller alla krav nedan:

Saknar du behörighet?

Om ansökan, urval och antagningsprocessen

Efter utbildningen

Efter examen har du kunskaper i att:

  • Självständigt leda utvecklingen i företaget via dryckesprogram med drinkmenyer. Du kan rekommendera drycker samt analysera verksamheten ur ett systematiskt kvalitetssäkringsperspektiv. 
  • Genomföra planering och inköp till en bar. Du har även kunskap i de lagar som reglerar handel med drycker på restaurang, partihandel och import. 
  • Som arbetsledare coacha dina anställda mot uppställda verksamhetsmål. Du kan arbeta i en verksamhetsledning och leda utvecklingen av verksamheten ur ett kort- och långsiktigt perspektiv.  
  • Se omvärldsförändringar och tillämpa dessa i verksamheten. Du kan även arbeta klimatsmart med ekologiska och närproducerade produkter. 

Under utbildningen uppnår du även WSET-certifikat. Kunskaper i kombination med certifikat på internationell nivå skapar möjligheter för arbete i både Sverige och utomlands.

Efter utbildningen kan du jobba som:

Barchef, Barmästare, Restaurangchef på ett mindre företag eller Sommelier. 

 

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan