Yrkeshögskoleutbildning

El och hydraulik för effektiv elproduktion (kort utbildning), Piteå/Sundsvall


Vill du fortsätta att arbeta inom elkraftsområdet och vill lära dig mer om hur el och hydraulik används för att skapa en effektiv elproduktion? Då är denna korta Yh-utbildning rätt val för dig!

Om utbildningen

Idag finns inte tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens inom energiproducerande anläggningar. Därför är utbildningen av stort intresse för företagen.

Att kompetensbehovet tillgodoses är mycket viktigt. Rätt kompetens är avgörande för den nödvändiga uppbyggnaden av förnybar energi och därmed Sveriges klimatmål. Det ligger i hela samhällets intresse att inga leveransbrister och långvariga driftstopp uppstår i energiproduktionen. Därför behövs utbildningen.

Utbildningen har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen, så kallat arbetsplatsförlagt lärande. På så sätt integreras det praktiska lärandet på arbetsplatsen med det formella lärandet under utbildningen.

Utbildningen går på distans, halvfart för att kunna kombineras med arbete. Föreläsningar spelas in. Därmed finns de och övningar med mera tillgängliga under hela dygnet, alla dagar i veckan. Många övningar genomförs på den egna eller blivande arbetsplatsen.

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

  1. Klicka här för att se vilken behörighet du behöver ha för att söka till Yrkeshögskolan

    Ladda upp dina betygsdokument från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning och/eller betyg från folkhögskola och/eller utländskt betyg motsvarande svensk gymnasieexamen. Samtliga betyg ska vara en kopia av originalet och en skärmdump/kopia från antagning.se räknas INTE. Du behöver och bör bara skicka in det som efterfrågas. Tänk på att namn och personnummer syns.
  2. Du ska ha minst två års yrkeserfarenhet av elanläggning inom industri eller energiproduktion, eller annat arbete med koppling till elanläggningar

    Ladda upp arbetslivsintyg som styrker din yrkeserfarenhet: minst 2 års arbetslivserfarenhet. Ditt intyg ska vara skrivet av arbetsgivaren och uppdaterat inom närtid för att styrka att du uppnår efterfrågad tidsperiod på arbetslivserfarenhet. OBS Endast CV godkänns ej.

 

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du en bred kunskap inom elkraftsområdet och vet hur de vanligaste maskinerna i branschen fungerar. Du har lärt dig hur 1- och 3-fastransformationer, frekvensomriktare och stegmotorstyrningar fungerar och kan självständigt dra slutsatser utifrån standarder i branschen. Du kan beräkna och dimensionera maskiner och vet hur el och hydraulik samspelar, hur hydrauliska och mekaniska system används och mycket annat.

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/4-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden


Kursfakta

Plats

Distans Piteå

Utbildningstyp

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd

12 veckor

Poäng

60

    El och hydraulik för effektiv elproduktion, 60 p

    ;

Nästa kursstart

28 september 2020

Senare kursstarter

Ansökningsperiod

2020-07-07 till 2020-08-23

Ansökan


Ansök direkt

Besked om antagning ges vecka 49 när utbildningen startar i januari månad. Vecka 26 ges besked om utbildningar med start i augusti.

Besked om antagning till korta kurser ges ca 4 veckor innan start. 

Du får e-post från YH-antagningen när du får en plats. Det kan ske även efter utbildningens start.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna