Yrkeshögskoleutbildning

El och hydraulik för effektiv elproduktion (kort utbildning)


Vill du fortsätta att arbeta inom elkraftsområdet och vill lära dig mer om hur el och hydraulik används för att skapa en effektiv elproduktion? Då är denna korta Yh-utbildning rätt val för dig!

Ansökan öppnar inom kort

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Idag finns inte tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens inom energiproducerande anläggningar. Därför är utbildningen av stort intresse för företagen.

Att kompetensbehovet tillgodoses är mycket viktigt. Rätt kompetens är avgörande för den nödvändiga uppbyggnaden av förnybar energi och därmed Sveriges klimatmål. Det ligger i hela samhällets intresse att inga leveransbrister och långvariga driftstopp uppstår i energiproduktionen. Därför behövs utbildningen.

Utbildningen har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen, så kallat arbetsplatsförlagt lärande. På så sätt integreras det praktiska lärandet på arbetsplatsen med det formella lärandet under utbildningen.

Utbildningen går på distans och halvfart och kan därför kombineras med arbete.

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

Utbildningen är öppen för dig som har minst två års yrkeserfarenhet av elanläggning inom industri eller energiproduktion, eller annat arbete med koppling till elanläggningar.

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du en bred kunskap inom elkraftsområdet och vet hur de vanligaste maskinerna i branschen fungerar. Du har lärt dig hur 1- och 3-fastransformationer, frekvensomriktare och stegmotorstyrningar fungerar och kan självständigt dra slutsatser utifrån standarder i branschen. Du kan beräkna och dimensionera maskiner och vet hur el och hydraulik samspelar, hur hydrauliska och mekaniska system används och mycket annat.

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/4-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din e-postadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna