Skip to main content
intro-section-logo

Azure administration för servertekniker (kort utbildning)

Yrkeshögskoleutbildning


Har du arbetat med serverdrift ett par år och behöver skaffa mer kunskap om molnbaserade tjänster? Söker du specialkunskaper om Microsofts plattform Azure? Tror du att kunskaperna ger ett bra försprång när Microsoft inom kort etablerar egna datacenter i Sverige? Sök då Azure administration för servertekniker.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Kurser i Azure på distans och kvällstid

Utbildningen vänder sig först och främst till redan yrkesverksamma som behöver uppgradera sin kompetens. Därför har vi skapat ett flexibelt upplägg som innebär utbildning helt på distans. Du läser kurser om både Azures funktioner och arkitektur samt säkerhet i molnet och avancerad administration.

Microsofts plattform Azure har redan i dag en bred kundbas i Sverige och när Microsoft inom kort etablerar egna datacenter i Sverige finns det anledning att tro att kundbasen kommer att öka snabbt – liksom efterfrågan på kvalificerad kompetens inom området.

Du har 2,5 lektionsdagar i veckan. Lektionerna börjar klockan 17 vilket gör att det går alldeles utmärkt att kombinera kursen med jobb på dagtid.

Kurser i administration för Azure

I utbildningen Azure för servicetekniker läser du bland annat om affärsmodeller och säkerhet i molnet. Kurserna läser du på distans.

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

Du behöver ha både allmän behörighet till Yrkeshögskolan samt minst två års yrkeserfarenhet enligt nedan:

  1. Klicka här för att se vilken behörighet du behöver ha för att söka till Yrkeshögskolan

    Ladda upp dina betygsdokument från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning och/eller betyg från folkhögskola och/eller utländskt betyg motsvarande svensk gymnasieexamen. Samtliga betyg ska vara en kopia av originalet och en skärmdump/kopia från antagning.se räknas INTE. Du behöver och bör bara skicka in det som efterfrågas. Tänk på att namn och personnummer syns.
  2. Du måste ha minst två års dokumenterad erfarenhet av serverdrift för att kunna söka den här utbildningen.

    Ladda upp arbetslivsintyg som styrker din yrkeserfarenhet: minst 2 års arbetslivserfarenhet. Ditt intyg ska vara skrivet av arbetsgivaren och uppdaterat inom närtid för att styrka att du uppnår efterfrågad tidsperiod på arbetslivserfarenhet. OBS Endast CV godkänns ej.

Urvalsgrunder

Tidigare utbildning

Någon av följande certifieringar är meriterande (1 poäng/certifiering)

  • Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS)
  • Linux Foundation Certified Engineer (LFCE)
  • MCSA: Windows Server 2012
  • MCSA: Windows Server 2016

Yrkeserfarenhet

Om det är fler behöriga sökande än platser så används nedan urvalsgrunder:

< 1 år = 1 poäng

2-4 år = 2 poäng

>5 år = 3 poäng

 

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Efter utbildningen

Efter utbildningen i Microsoft Azure för servicetekniker kan du bland annat planera, analysera och ge råd om hur Microsoft Azures olika funktioner kan användas. Speciellt om hur de kan användas i uppbyggnaden av en skalbar virtuell infrastruktur bestående av nätverkskomponenter, servrar med tillhörande tjänster och applikationer. Du har kompetens att självständigt utvärdera information och bedöma arbetsmetoder och att – självständigt och i grupp – föreslå bästa tekniska lösning.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan