Yrkeshögskoleutbildning

Automation PLC inom energiproduktion (kort utbildning), Piteå


Har du erfarenhet av arbete med elanläggningar och vill lära dig mer om automation och digital utveckling inom energiproduktion? Letar du specialkompetenser som skiljer ut dig på arbetsmarknaden? Nyfiken på PLC-system och sekvensprogrammering? Då är Automation PLC inom energiproduktion kursen för dig!

Om utbildningen

Idag finns inte tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens inom energiproducerande anläggningar. Därför är utbildningen av stort intresse för företagen.

Att kompetensbehovet tillgodoses är mycket viktigt. Rätt kompetens är avgörande för den nödvändiga uppbyggnaden av förnybar energi och därmed Sveriges klimatmål. Det ligger i hela samhällets intresse att inga leveransbrister och långvariga driftstopp uppstår i energiproduktionen. Därför behövs utbildningen.

Utbildningen till Automation PLC inom energiproduktion har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen, så kallat arbetsplatsförlagt lärande. På så sätt integreras det praktiska lärandet på arbetsplatsen med det formella lärandet under utbildningen.

Utbildningen går på distans, halvfart för att kunna kombineras med arbete. Föreläsningar spelas in. Därmed finns de och övningar med mera tillgängliga under hela dygnet, alla dagar i veckan. Många övningar genomförs på den egna eller blivande arbetsplatsen.

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

  1. Klicka här för att se vilken behörighet du behöver ha för att söka till Yrkeshögskolan

    Ladda upp dina betygsdokument från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning och/eller betyg från folkhögskola och/eller utländskt betyg motsvarande svensk gymnasieexamen. Samtliga betyg ska vara en kopia av originalet och en skärmdump/kopia från antagning.se räknas INTE. Du behöver och bör bara skicka in det som efterfrågas. Tänk på att namn och personnummer syns.
  2. Du ska ha minst två års yrkeserfarenhet av elanläggning inom industri eller energiproduktion, eller annat arbete med koppling till elanläggningar

    Ladda upp arbetslivsintyg som styrker din yrkeserfarenhet: minst 2 års arbetslivserfarenhet. Ditt intyg ska vara skrivet av arbetsgivaren och uppdaterat inom närtid för att styrka att du uppnår efterfrågad tidsperiod på arbetslivserfarenhet. OBS Endast CV godkänns ej.

 

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du aktivt delta i utvecklingsarbete och driftsätta digitaliserade rutiner. Du kan beskriva PLC-system och dess kopplingar, förstå hur olika givare inom industrin fungerar och hur de kommunicerar med PLC:et. Du förstår också vad som händer med signalen från givare till PLC, och vidare till aktuator. Efter utbildningen har du kompetens att skriva program med logiska funktioner och användning av funktionsblock, använda programspråk som ladder och sekvensprogrammering, använda samt designa och implementera ett PLC-system.

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/4-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden


Kursfakta

Plats

Distans Piteå

Utbildningstyp

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd

10 veckor

Poäng

50

    Automation PLC inom energiproduktion, 50 p

    ;

Nästa kursstart

Datum kommer inom kort

Senare kursstarter

Ansökningsperiod

2020-07-07 till 2020-09-30

Ansökan


Ansök direkt

Besked om antagning ges vecka 49 när utbildningen startar i januari månad. Vecka 26 ges besked om utbildningar med start i augusti.

Besked om antagning till korta kurser ges ca 4 veckor innan start. 

Du får e-post från YH-antagningen när du får en plats. Det kan ske även efter utbildningens start.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna