Vuxenutbildning (komvux)

142

Utbildningar

Målet med våra vuxenutbildningar är att du ska få rätt grund som leder till jobb.

Vuxenutbildning (komvux) är för dig som är vuxen och vill studera. Lernia har utbildningar både för dig som vill läsa en gymnasieutbildning och för dig som vill gå en grundläggande utbildning. Vi har också yrkesutbildningar för dig som vill lära dig ett nytt jobb och teoretiska kurser för dig som behöver komplettera betyg.

Lernia finns på flera platser i Sverige. Du kan studera så mycket som passar dig och på tider som passar dig. Vi har kurser på heltid och deltid, både dagar och kvällar. Vuxenutbildningen hos Lernia är gratis, du betalar bara för böcker och annat studiematerial.

Grundläggande vuxenutbildning (gruv)
Kurser för dig som har kort utbildning och vill komplettera dina betyg från grundskolan. Grundläggande vuxenutbildning finns på olika nivåer. Det finns kurser för dig som behöver träna att läsa, skriva och räkna eller behöver repetera något ämne från grundskolans årskurs 4-9.

Teoretiska ämnen (enstaka kurser)
Kurser för dig som behöver komplettera din utbildning för att kunna söka till högskola eller universitet. Vi har många olika kurser att erbjuda. Engelska, matematik och samhällskunskap är exempel på populära kurser hos oss.

Yrkesutbildningar (program)
Utbildningarna är för dig som är intresserad av ett yrke eller har erfarenhet av ett yrke. Målet med våra yrkesutbildningar är att de ska leda till jobb. Därför samarbetar vi med flera företag och organisationer. Lernias yrkesutbildningar ger dig den kunskap som behövs för att du ska få det jobb du söker. Elektriker, fastighetstekniker, kock, undersköterska och VVS-montör är exempel på populära yrkesutbildningar hos oss.

Vem får gå vuxenutbildning?

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig, även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats. Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar Svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Så söker du

Du söker hos din hemkommun. Kommunen har information om ansökningsperioder, sista ansökningsdatum och ansökningsblanketter. Det finns också länkar direkt till kommunens hemsida under fliken "Ansökan" via sidorna nedan.

Vuxenutbildning på Lernia

Öppna/Stäng
  • Säker väg till jobb
  • Nära samarbete med företag och branschorganisationer
  • Gratis wifi på alla våra skolor

Öppna/Stäng
{{result.ResultItems.length}}

Hitta Utbildning

Filtrera listan
Filtreringen resulterade i {{result.ResultItems.filtered.length}} st träffar
Visa resultat som

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta