Vuxenutbildning

Ung tjej på bilindustri

580

Utbildningar

Vuxenutbildningen hos Lernia är gratis och det finns såväl grundläggande som gymnasiala kurser.

Vuxenutbildning (komvux) är för dig som är vuxen och vill studera. Lernia har utbildningar både för dig som vill läsa en gymnasieutbildning och för dig som vill gå en grundläggande utbildning. Vi har också yrkesutbildningar för dig som vill lära dig ett nytt jobb och teoretiska kurser för dig som behöver komplettera betyg.

Lernia finns på flera platser i Sverige. Vi har vuxenutbildning inom många olika ämnen på både grundskolenivå och gymnasienivå. Du kan studera så mycket som passar dig och på tider som passar dig. Vi har kurser på heltid och deltid, både dagar och kvällar. Vuxenutbildningen hos Lernia är gratis. Du betalar bara för böcker och annat studiematerial.

Vuxenutbildning på gymnasienivå

Teoretiska ämnen (enstaka kurser)

Lernia har kurser för dig som behöver komplettera din utbildning för att kunna söka till högskola eller universitet. Vi har många olika kurser att erbjuda. Engelska, matematik och samhällskunskap är exempel på populära kurser hos oss.

Grundläggande vuxenutbildning (gruv)

Lernia har också grundläggande vuxenutbildning (gruv). Det är kurser för dig som har kort utbildning och vill komplettera dina betyg från grundskolan. Grundläggande vuxenutbildning finns på olika nivåer. Det finns kurser för dig som behöver träna att läsa, skriva och räkna. Det finns även kurser för dig som behöver repetera något ämne från grundskolans årskurs 4-9.

Vem får gå vuxenutbildning?

Grundläggande vuxenutbildning 

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Gymnasial vuxenutbildning 

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig, även om du är under 20 år, om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats. Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar Svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Så söker du vuxenutbildning

Du söker vuxenutbildning hos din hemkommun. Kommunen har information om ansökningsperioder, sista ansökningsdatum och ansökningsblanketter. Längre ner på sidan kan du läsa om vilka kurser Lernia har där du bor. Det finns också länkar direkt till kommunens hemsida under fliken "Ansökan".

Öppna/Stäng

Vuxenutbildning på Lernia

Öppna/Stäng
  • Säker väg till jobb
  • Nära samarbete med företag och branschorganisationer
  • Gratis wifi på alla våra skolor
{{result.ResultItems.length}}

Hitta Utbildning

Filtrera listan
Filtreringen resulterade i {{result.ResultItems.filtered.length}} st träffar
Visa resultat som

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta