Arbetsmarknadsutbildning

Tre VVS-montörer
139

Utbildningar

För dig som är eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen.

Målet med Lernias arbetsmarknadsutbildningar är att du lättare ska få jobb inom yrkesområden där företag har svårt att hitta medarbetare med rätt kompetens. Du och din arbetsförmedlare kommer fram till vilken utbildning som passar just dig.

De arbetsmarknadsutbildningar som Lernia erbjuder är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden. Det ska helt enkelt bli lättare för företag att rekrytera medarbetare med rätt erfarenhet. Under utbildningen får du utveckla både dina praktiska och teoretiska kunskaper inom ett specifikt yrke. Beroende på var i landet du bor kan du gå utbildningar inom bland annat restaurang, fordonsteknik och vård och omsorg.

Lernia har erbjudit arbetsmarknadsutbildningar sedan 1950-talet. Det gör att vi har stor erfarenhet och kunskap om hur en bra utbildning ser ut: För att du ska få ut det mesta av utbildningen behöver du bra lärare och bra praktikplatser. Därför jobbar vi hårt med att hela tiden uppdatera både utbildningarna och vårt kontaktnät med olika företag och branschorganisationer. 

Vem kan få gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller du som riskerar att bli arbetslös, och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå en arbetsmarknadsutbildning. 

Hur lång är utbildningen?

Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Utbildningen tar normalt sett inte mer än sex månader.

Studieekonomi

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

Du ser vilka arbetsmarknadsutbildningar vi har i listan nedan. När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du en arbetsförmedlare på din lokala Arbetsförmedling och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning. Öppna/Stäng

Arbetsmarknads-utbildning på Lernia

Öppna/Stäng
  • Säker väg till jobb
  • Nära samarbete med företag och branschorganisationer
  • Moderna metoder och flexibla tider
{{result.ResultItems.length}}

Hitta Utbildning

Filtrera listan
Filtreringen resulterade i {{result.ResultItems.filtered.length}} st träffar
Visa resultat som

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta