Webbutvecklare .NET, Stockholm Liljeholmen

Yrkeshögskoleutbildning

Det är en eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med arbetsgivarna. 9 av 10 får jobb efter sin yrkeshögskoleutbildning.

Nästa kursstart

Vill du jobba med den senaste webbtekniken och lära dig hur morgondagens teknik fungerar? Har du ett intresse av t.ex. C#, JavaScript och HTML5? Då är vår nya .NET-utbildning något för dig. Du lär dig teknikerna backend och frontend utveckling och får en förståelse för agila tekniker. I framtiden kan du jobba som webbutvecklare.

Vad leder utbildningen till?

Efter utbildningen kan du jobba som webbutvecklare, applikationsprogrammerare, .NET-utvecklare eller systemutvecklare. Du har också lärt dig att arbeta med objektorienterad programvaruutveckling i C# och andra programmeringstekniker såsom HTML5, JavaScript och CSS samt tekniker som MVC med bl.a. Angular JS. I backend kommer du bygga system som klarar tunga beräkningar och analyser samt använda dig av databaser. I frontend kommer du bygga snygga gränssnitt med fokus på användarupplevelser.

För vem passar utbildningen?

Utbildningen till webbutvecklare .NET passar dig som tycker om att jobba med problemlösning. Du vill lära dig om, och utvecklas inom, modern systemutveckling och programmering men idag har du inga förkunskaper inom området. Under 2,5 år lär du dig grunderna och blir en fullfjädrad systemutvecklare med C#/.NET kunskaper. Du lär dig skapa nya eller utveckla redan befintliga program och hemsidor. Genom ett nära samarbete med Iris Hadar har vi även resurser avsatta för sökande med behov av särskilt pedagogiskt stöd.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen består av föreläsningar, laborationer, gruppövningar och praktikinslag. Ni kommer ofta arbeta projektbaserat. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.


Vilka förkunskaper krävs?

1. Behörighet för yrkeshögskolestudier

Läs mer om behörighet för yrkeshögskolestudier hos Myndigheten för Yrkeshögskolan

2. Särskilda förkunskaper
Följande kurser från gymnasieskolan med lägst betyg E (Godkänt eller 3):
- Matematik 2a, 2b eller 2c (Matematik B)
- Engelska 5 (Engelska A)
Eller motsvarande kunskaper.

Samarbetsföretag

Multisoft, Indpro, A Sweet Studio, Cloud Nine, Chas Visual Management, Lundalogik, ITmaskinen, Wise IT, HiQ, Active Solution, Evry, Treetop Innovation, Isometa, Sign Up samt Iris Hadar.

Varför välja Lernia?

Öppna/Stäng
  • 9 av 10 får jobb direkt efter examen
  • Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet
  • 1/3 av utbildningstiden är företagsförlagd
Delkurser som ingår i utbildningen

Introduktion till webbutveckling

10 poäng

Grundläggande programmering

25 poäng

Systemutveckling med agila metoder

30 poäng

Webbklient-programmering

35 poäng

Objektorienterad programmering

35 poäng

Design av användargränssnitt

25 poäng

Entreprenörskap

20 poäng

LIA 1 - Introduktion till yrkesrollen

25 poäng

Testning av applikationer

20 poäng

Fortsättningskurs webbklient-programmering

40 poäng

Webbutveckling med ASP.NET

40 poäng

Realtidsprogrammering

25 poäng

Introduktion till sakernas internet (IOT)

20 poäng

Examensarbete

50 poäng

LIA 2 – Tillämpad programutveckling

100 poäng

Summa: 500 poäng

Till ansökan Ansökan stängde 2017-05-15

Senast uppdaterad: 2017-06-13

1Ansök

Ansökningsperioden är stängd.

Vill du ha reda på när nästa ansökningsperiod är får du gärna kontakta vår Kundservice.

2Lernia bedömer din behörighet

Efter att din ansökan har kommit in så granskar vi de betyg, intyg och dokument som du har bifogat. Vi gör en bedömning om du har den behörighet som krävs för utbildningen. Är du behörig går du vidare till urvalsprocessen. Saknas något i din ansökan meddelar vi dig via systemet och uppmuntrar dig att komplettera din ansökan. Uppfyller du inte förkunskapskraven och därmed anses obehörig får du meddelande om detta i systemet så fort vi granskat din ansökan.

3Urval

Om det är fler behöriga sökande än vad vi har platser på utbildningen så genomförs ett urval. För utbildningen till Systemutvecklare. NET består urvalsprocessen av:

Särskilt prov: skriftliga prov i engelska och logik samt ett muntligt prov med frågor som för ett logiskt resonemang runt informationsteknik samt engelska för att befästa de färdigheter som testats i det skriftliga provet (genomförs vecka 21 och 22).

De med sammanlagt bäst resultat efter genomfört urval blir erbjudna en plats på utbildningen. Resterande behöriga sökande blir placerade på reservplats baserat på urvalspoäng. 

4Antagning

Antagningsbesked skickas ut i ansökningssystemet www.yh-antagning.se och du ombeds tacka ja eller nej till din plats inom tio dagar efter att du fått beskedet. För kursstarter hösten 2017 kommer antagningsbekeden att skickas ut den 21 juni 2017.

Hamnar du som reserv får du en uppdatering om vilken reservplats du har så snart någon tackat nej till sin ordinarie plats. Du kan antas till en utbildning även efter att kursstarten har passerat, så håll koll på din plats genom att logga in på yh-antagning.se

Studenter och näringslivet berättar

Yrkeshögskoleutbildningarna är skräddarsydda utifrån näringslivets behov av arbetskraft. Det ger goda möjligheter till jobb efter examen. 9 av 10 som går vår yrkeshögskola har jobb senast 6 månader efter fullständig examen.

Här berättar några av våra studerande om sin utbildning. Vi får även några röster från branschen och näringslivet.


Niklas Persson, fd studerande på Applikationsutvecklare

- Tack vare Lernia har jag fått en gedigen och bra utbildning inom IT och programmering. Möjligheten till praktik på företag är ovärderlig och är en naturlig inkörsport till en framtida karriär. 

Lena Löfdahl, utbildare

- Lernia har något alldeles unikt inom YH-branschen, de arbetar med stort hjärta och de bryr sig verkligen om sina studerande. Här finns ett sällsynt gott samförstånd och samarbete mellan utbildningsledare, föreläsare och studerande som bidrar till goda förutsättningar för inlärning. Man arbetar med respekt, god dialog och med de studerandes bästa för ögonen varje dag. Om någon frågar mig brukar jag rekommendera Lernia och deras utbildningar, bättre får man verkligen leta efter!

Beatriz, fd studerande

I filmen nedan berättar Beatriz om hur det var att studera med funktionsnedsättning. 

Fredrik Lindeborg, utbildare

- Det är något speciellt med stämningen i korridoren hos Lernia. Atmosfären gör att jag kan utföra mitt jobb som utbildare på bästa möjliga sätt. Detta beror mycket på projektledarens brinnande engagemang, vilket skiner igenom hos majoriteten av de studerande.

Håkan Andersson, VD för Treetop Innvoation AB, LIA företag

- Som LiA företag, sedan 2011, har jag haft förmånen att attrahera studenter från Lernia till en del av våra projektarbeten där applikationsutveckling ur kundperspektiv står i centrum där vi gör en gemensam resa och studenterna får erfarenhet och vi nya insikter. Jag vill påstå att detta har varit till stor hjälp för så väl studenterna som företaget och rekommenderar alla som är intresserade av att förnya sig att ta kontakt med en YH-utbildare där Lernia är en av de främsta inom sitt område!

Kurt Andersson, Pedagogik och Produktion AB, examinator

- I min roll som examinator upplevde jag Lernias studerande som oerhört kommunikativa och sociala programmeringsnördar vilket branschen efterfrågar. Kombinationen med programmering och PBL är något som verkar generera detta goda resultat.

Martin Bäckelin, studerande på SU12 (Systemutvecklare agil applikationsprogrammering)

- Jag är just nu inne på min andra termin på systemutvecklarprogrammet på Lernia och har hittills bara positiva saker att säga om skolan. Innan jag började hade jag ingen erfarenhet av programmering men det har inte varit något som helst problem. Atmosfären på skolan är väldigt trevlig och samtliga lärare har jag upplevt som engagerade och väldigt kompetenta. De roligaste kurserna har utan tvekan varit de som handlat om praktisk programmering. Vissa elever har mer erfarenhet innan utbildningen än andra men jag tycker att lärarna gör ett bra jobb med att lägga nivån så att alla kan utvecklas. Ledningen på Lernia är väldigt lyhörd och noga med att alla trivs och känner att det är elevernas utveckling som är högsta prioritet. Kommunikationen är blixtsnabb och man har alltid en känsla av att man kan påverka och förändra. Ledningen ser alltid till att fatta snabba beslut och genomföra eventuella förändringar fort om det kan gynna eleverna. Ett exempel på detta är extrainsatta handledda resurstillfällen inför en tenta.

När jag bestämde mig för att tacka ja till att börja på Lernia såg jag det som en stor chansning eftersom jag inte visste om programmering var någonting för mig.

Idag är jag verkligen glad att jag tog den chansen. Det känns otroligt skönt att veta att man har hittat rätt och jag vet att Lernia kommer att ge mig all kunskap som jag behöver för att klara mig i arbetslivet när utbildningen är slut.

Jag skulle utan tvekan rekommendera Lernia till någon jag känner!

Christer Töyrä, studerande

- Jag var sent ute med ansökan till högskola/universitet så jag stötte på Lernias Systemutvecklarutbilding via allastudier.se. Utbildningen är teoretisk, varvad med praktiska övningar i små etapper om 3-5 veckor. Lärarna har mycket goda kunskaper i de ämnen som de undervisar i. Den roligaste kursen har nog varit Affärsekonomi där upplägget var lite annorlunda gentemot de andra kurserna.

Med uppdaterade kunskaper och nya metoder hoppas jag kunna göra nytta åt organisationer, företag, kommuner, landsting eller staten.

Tack vare de små mysiga lokalerna kommer man närmare varandra i klasserna och det gagnar sammanhållningen. Kombinationen bra ledning, bra lärare och väldigt bra projektledare gör att man får bra stöd både humanistiskt och tekniskt! Jag rekommenderar Lernia varmt!

Om utbildningen

Öppna/stäng

Vad leder utbildningen till?

Efter utbildningen kan du jobba som webbutvecklare, applikationsprogrammerare, .NET-utvecklare eller systemutvecklare. Du har också lärt dig att arbeta med objektorienterad programvaruutveckling i C# och andra programmeringstekniker såsom HTML5, JavaScript och CSS samt tekniker som MVC med bl.a. Angular JS. I backend kommer du bygga system som klarar tunga beräkningar och analyser samt använda dig av databaser. I frontend kommer du bygga snygga gränssnitt med fokus på användarupplevelser.

För vem passar utbildningen?

Utbildningen till webbutvecklare .NET passar dig som tycker om att jobba med problemlösning. Du vill lära dig om, och utvecklas inom, modern systemutveckling och programmering men idag har du inga förkunskaper inom området. Under 2,5 år lär du dig grunderna och blir en fullfjädrad systemutvecklare med C#/.NET kunskaper. Du lär dig skapa nya eller utveckla redan befintliga program och hemsidor. Genom ett nära samarbete med Iris Hadar har vi även resurser avsatta för sökande med behov av särskilt pedagogiskt stöd.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen består av föreläsningar, laborationer, gruppövningar och praktikinslag. Ni kommer ofta arbeta projektbaserat. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.


Vilka förkunskaper krävs?

1. Behörighet för yrkeshögskolestudier

Läs mer om behörighet för yrkeshögskolestudier hos Myndigheten för Yrkeshögskolan

2. Särskilda förkunskaper
Följande kurser från gymnasieskolan med lägst betyg E (Godkänt eller 3):
- Matematik 2a, 2b eller 2c (Matematik B)
- Engelska 5 (Engelska A)
Eller motsvarande kunskaper.

Samarbetsföretag

Multisoft, Indpro, A Sweet Studio, Cloud Nine, Chas Visual Management, Lundalogik, ITmaskinen, Wise IT, HiQ, Active Solution, Evry, Treetop Innovation, Isometa, Sign Up samt Iris Hadar.

Varför välja Lernia?

Öppna/Stäng
  • 9 av 10 får jobb direkt efter examen
  • Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet
  • 1/3 av utbildningstiden är företagsförlagd

Senast uppdaterad: 2017-06-13

Delkurser som ingår i utbildningen

Introduktion till webbutveckling

10 poäng

Grundläggande programmering

25 poäng

Systemutveckling med agila metoder

30 poäng

Webbklient-programmering

35 poäng

Objektorienterad programmering

35 poäng

Design av användargränssnitt

25 poäng

Entreprenörskap

20 poäng

LIA 1 - Introduktion till yrkesrollen

25 poäng

Testning av applikationer

20 poäng

Fortsättningskurs webbklient-programmering

40 poäng

Webbutveckling med ASP.NET

40 poäng

Realtidsprogrammering

25 poäng

Introduktion till sakernas internet (IOT)

20 poäng

Examensarbete

50 poäng

LIA 2 – Tillämpad programutveckling

100 poäng

Summa: 500 poäng

Fakta om utbildningen

Öppna/Stäng

Kursstarter

2017-08-28

Ansökningsperiod

Kontakta oss för mer information

Utbildningslängd

2,5 år

Antal poäng

500 YH-poäng

Praktisk information

  • Kurslitteratur betalas av den studerande själv

  • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

Adress

Trekantsvägen 1, 6tr
Stockholm
Visa stor karta
Läs mer om Lernia i Stockholm

Ansökan

Öppna/stäng

1Ansök

Ansökningsperioden är stängd.

Vill du ha reda på när nästa ansökningsperiod är får du gärna kontakta vår Kundservice.

2Lernia bedömer din behörighet

Efter att din ansökan har kommit in så granskar vi de betyg, intyg och dokument som du har bifogat. Vi gör en bedömning om du har den behörighet som krävs för utbildningen. Är du behörig går du vidare till urvalsprocessen. Saknas något i din ansökan meddelar vi dig via systemet och uppmuntrar dig att komplettera din ansökan. Uppfyller du inte förkunskapskraven och därmed anses obehörig får du meddelande om detta i systemet så fort vi granskat din ansökan.

3Urval

Om det är fler behöriga sökande än vad vi har platser på utbildningen så genomförs ett urval. För utbildningen till Systemutvecklare. NET består urvalsprocessen av:

Särskilt prov: skriftliga prov i engelska och logik samt ett muntligt prov med frågor som för ett logiskt resonemang runt informationsteknik samt engelska för att befästa de färdigheter som testats i det skriftliga provet (genomförs vecka 21 och 22).

De med sammanlagt bäst resultat efter genomfört urval blir erbjudna en plats på utbildningen. Resterande behöriga sökande blir placerade på reservplats baserat på urvalspoäng. 

4Antagning

Antagningsbesked skickas ut i ansökningssystemet www.yh-antagning.se och du ombeds tacka ja eller nej till din plats inom tio dagar efter att du fått beskedet. För kursstarter hösten 2017 kommer antagningsbekeden att skickas ut den 21 juni 2017.

Hamnar du som reserv får du en uppdatering om vilken reservplats du har så snart någon tackat nej till sin ordinarie plats. Du kan antas till en utbildning även efter att kursstarten har passerat, så håll koll på din plats genom att logga in på yh-antagning.se

Studenter och näringslivet berättar

Öppna/stäng

Studenter och näringslivet berättar

Yrkeshögskoleutbildningarna är skräddarsydda utifrån näringslivets behov av arbetskraft. Det ger goda möjligheter till jobb efter examen. 9 av 10 som går vår yrkeshögskola har jobb senast 6 månader efter fullständig examen.

Här berättar några av våra studerande om sin utbildning. Vi får även några röster från branschen och näringslivet.


Niklas Persson, fd studerande på Applikationsutvecklare

- Tack vare Lernia har jag fått en gedigen och bra utbildning inom IT och programmering. Möjligheten till praktik på företag är ovärderlig och är en naturlig inkörsport till en framtida karriär. 

Lena Löfdahl, utbildare

- Lernia har något alldeles unikt inom YH-branschen, de arbetar med stort hjärta och de bryr sig verkligen om sina studerande. Här finns ett sällsynt gott samförstånd och samarbete mellan utbildningsledare, föreläsare och studerande som bidrar till goda förutsättningar för inlärning. Man arbetar med respekt, god dialog och med de studerandes bästa för ögonen varje dag. Om någon frågar mig brukar jag rekommendera Lernia och deras utbildningar, bättre får man verkligen leta efter!

Beatriz, fd studerande

I filmen nedan berättar Beatriz om hur det var att studera med funktionsnedsättning. 

Fredrik Lindeborg, utbildare

- Det är något speciellt med stämningen i korridoren hos Lernia. Atmosfären gör att jag kan utföra mitt jobb som utbildare på bästa möjliga sätt. Detta beror mycket på projektledarens brinnande engagemang, vilket skiner igenom hos majoriteten av de studerande.

Håkan Andersson, VD för Treetop Innvoation AB, LIA företag

- Som LiA företag, sedan 2011, har jag haft förmånen att attrahera studenter från Lernia till en del av våra projektarbeten där applikationsutveckling ur kundperspektiv står i centrum där vi gör en gemensam resa och studenterna får erfarenhet och vi nya insikter. Jag vill påstå att detta har varit till stor hjälp för så väl studenterna som företaget och rekommenderar alla som är intresserade av att förnya sig att ta kontakt med en YH-utbildare där Lernia är en av de främsta inom sitt område!

Kurt Andersson, Pedagogik och Produktion AB, examinator

- I min roll som examinator upplevde jag Lernias studerande som oerhört kommunikativa och sociala programmeringsnördar vilket branschen efterfrågar. Kombinationen med programmering och PBL är något som verkar generera detta goda resultat.

Martin Bäckelin, studerande på SU12 (Systemutvecklare agil applikationsprogrammering)

- Jag är just nu inne på min andra termin på systemutvecklarprogrammet på Lernia och har hittills bara positiva saker att säga om skolan. Innan jag började hade jag ingen erfarenhet av programmering men det har inte varit något som helst problem. Atmosfären på skolan är väldigt trevlig och samtliga lärare har jag upplevt som engagerade och väldigt kompetenta. De roligaste kurserna har utan tvekan varit de som handlat om praktisk programmering. Vissa elever har mer erfarenhet innan utbildningen än andra men jag tycker att lärarna gör ett bra jobb med att lägga nivån så att alla kan utvecklas. Ledningen på Lernia är väldigt lyhörd och noga med att alla trivs och känner att det är elevernas utveckling som är högsta prioritet. Kommunikationen är blixtsnabb och man har alltid en känsla av att man kan påverka och förändra. Ledningen ser alltid till att fatta snabba beslut och genomföra eventuella förändringar fort om det kan gynna eleverna. Ett exempel på detta är extrainsatta handledda resurstillfällen inför en tenta.

När jag bestämde mig för att tacka ja till att börja på Lernia såg jag det som en stor chansning eftersom jag inte visste om programmering var någonting för mig.

Idag är jag verkligen glad att jag tog den chansen. Det känns otroligt skönt att veta att man har hittat rätt och jag vet att Lernia kommer att ge mig all kunskap som jag behöver för att klara mig i arbetslivet när utbildningen är slut.

Jag skulle utan tvekan rekommendera Lernia till någon jag känner!

Christer Töyrä, studerande

- Jag var sent ute med ansökan till högskola/universitet så jag stötte på Lernias Systemutvecklarutbilding via allastudier.se. Utbildningen är teoretisk, varvad med praktiska övningar i små etapper om 3-5 veckor. Lärarna har mycket goda kunskaper i de ämnen som de undervisar i. Den roligaste kursen har nog varit Affärsekonomi där upplägget var lite annorlunda gentemot de andra kurserna.

Med uppdaterade kunskaper och nya metoder hoppas jag kunna göra nytta åt organisationer, företag, kommuner, landsting eller staten.

Tack vare de små mysiga lokalerna kommer man närmare varandra i klasserna och det gagnar sammanhållningen. Kombinationen bra ledning, bra lärare och väldigt bra projektledare gör att man får bra stöd både humanistiskt och tekniskt! Jag rekommenderar Lernia varmt!

Kontakta oss

Öppna/Stäng
0771 - 650 600 Vardagar 08.00 - 16.30

Fakta om utbildningen

Öppna/Stäng

Kursstarter

2017-08-28

Ansökningsperiod

Kontakta oss för mer information

Utbildningslängd

2,5 år

Antal poäng

500 YH-poäng

Praktisk information

  • Kurslitteratur betalas av den studerande själv

  • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

Adress

Trekantsvägen 1, 6tr
Stockholm
Visa stor karta
Läs mer om Lernia i Stockholm

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta