Skip to main content

Industriarbetare med SFI

SFI-utbildning


Studerar du SFI D eller grundläggande svenska och vill jobba inom industri? Här är en perfekt utbildning för dig. Du får en blandning av yrkeskurser och sfi/svenska samtidigt. När du är klar är du både bättre på svenska och kan ett yrke som många företag söker!

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Det här är en utbildning som passar dig som är intresserad av arbete inom enklare industri. Det kan till exempel vara montering, truckkörning, lagerarbete och liknande. Eftersom du även lär dig svenska så får du en blandning mellan teori, praktik och arbetsplatsförlagt lärande.

Truckkort och montering

I utbildningen lär du dig att hantera och bearbeta olika sorters material. Du får även kvalitetssäkra produktion och färdig produkt. Utbildningen ger kunskaper i monteringsarbete och du kommer att få träna på produkter från den lokala industrin. Dessutom får du ta truckkort (A, B och D) och träna på lagerarbete!

För vem

Du kan studera sfi på Lernia från och med 1 juli det år du fyller 16 år. Utbildningen är till för dig som inte har svenska som modersmål, har en svensk folkbokföringsadress och saknar grundläggande kunskaper i det svenska språket. 

För att kunna läsa sfi hos Lernia kontaktar du den person som är sfi-ansvarig i den kommun där du är folkbokförd. Oftast finns dessa personer på utbildningsförvaltningen eller Sfi-centrumet i din kommun.

Förkunskaper

Du Behöver ha lägst betyget godkänd i SFI C.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via vuxenutbildningen på din kommuns hemsida.

Folkbokförd i en annan kommun men vill studera i Borås kommun

Är du inte är folkbokförd i Borås ska du lämna en kopia av ansökan till din hemkommun. De beslutar om de finansierar studieplatsen och först därefter behandlas din ansökan av oss.

Antagning

Antagning sker löpande och om du blir antagen till utbildningen får du ett välkomstbrev från oss på Lernia ca 1-2 veckor innan kursstart.

 

Efter utbildningen

En utbildning inom industriteknik ger dig stora möjligheter till jobb eftersom efterfrågan på personal är god. I Borås och regionen omkring finns det många arbetsgivare som söker personal. Här finns det många företag som sysslar med tillverkning, montering och framför allt lager som distribuerar till hela Sverige. Efter utbildningen kommer även din svenska vara betydligt bättre.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan