Komvux

Kock


Drömmer du om att jobba med råvaror, smaker och dofter? Som utbildad kock är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Kursfakta

Plats

Poäng

Utbildningstyp

Komvux

Nästa kursstart

Utbildningslängd

Ansökningsperiod

Kontaktuppgifter

Telefon

0771-650 650

E-post

kundservice@lernia.se

Hemsida

www.lernia.se

Vill du jobba i ett kreativt yrke? Då kan kockyrket vara något för dig.

Utbildningen passar dig som vill jobba i ett kreativt yrke med färska råvaror, smaker, kryddor, dofter och färger. Du trivs i en serviceinriktad miljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Under utbildningens gång kommer du bland annat att få göra intressanta studiebesök och lyssna på spännande föreläsningar.

Teori varvas med praktiska moment

Under utbildningen varvas teori med praktiska moment. Dessutom kommer du att vara ute på praktik (så kallat arbetsplatsförlagt lärande) under ett antal veckor. Praktiken är ett bra tillfälle att lära känna någon eller några av våra samarbetspartners som mycket väl kan bli din framtida arbetsgivare.

Vem kan läsa på komvux?

För att gå utbildningen ska du vara minst 20 år (eller 19 om du fyller 20 samma år som utbildningen startar) och ha gått ut grundskolan eller motsvarande. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar Svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket kan du göra en så kallad validering, där vi bedömer om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Utbildningstiden kan då bli kortare.

Utbildning med CSN

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Arbeta som kock både i Sverige och i övriga världen

Efter utbildningen har du kompetens att arbeta som kock både i Sverige och i övriga världen. Din inriktning kan vara allt från fine dining och à la carte till skolkök, catering och konferens. Du kan också starta eget som exempelvis matkreatör eller konsult.