Komvux

Charkuteri


Tycker du det är spännande med charkuterier och delikatesser? Är du dessutom serviceinriktad, social och vill jobba med människor? Då kan vår utbildning inom charkuteri vara din väg till ditt nästa jobb.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningen inleds med en orienteringskurs och följs av ett antal gemensamma kurser inom området. Du lär känna restaurangbranschen och får grundläggande kunskaper inom hygien, service och olika typer av livsmedel. Du får kunskaper om chark och delikatesser, lär dig att förbereda, salta och koka olika köttvaror samt att tillverka charkuterivaror. 

För dig som gillar att jobba med mat

Utbildningen passar dig som gillar att jobba med mat och råvaror och kan tänka dig en framtid inom livsmedel och chark. Du är serviceinriktad, social och vill jobba med människor

Valbar fördjupning inom turism och besöksnäring

Efter avslutad grundutbildning har du möjlighet att gå en valbar fördjupning inom turism och besöksnäring. Här får du en orientering i turismbranschen som är i mycket stark tillväxt och du får kunskaper om upplevelsenäringen och konferensbranschen.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Så söker du en komvuxutbildning

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Efter utbildningen

Som charkuterist kan du arbeta vid slakteri, styckningsföretag eller i charkuterifabriker. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara att stycka och mala kött, tillverka charkuterivaror, salta och koka samt prismärka, portionera och förpacka. Du kan också arbeta bakom köttdisken i matbutiker, delikatessbutiker och saluhallar. 

Komvux på Lernia


Välj efter dina behov

Välj mellan flera utbildningar på plats eller distans, på den nivå som passar dig

Utan kostnad

Komvux hos Lernia är gratis. Du betalar bara för böcker och annat studiematerial

Stora chanser till jobb

På Lernia kan du även söka jobb eller bli bemanningskonsult

Engagerade lärare

Vi har kunniga och engagerade lärare som lär ut det senaste inom området för att du ska få en bra väg ut i arbetslivet

Gratis wifi

På alla våra skolor har du tillgång till fri wifi

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Ditt telefonnummer
Önskad utbildningsort
Din epostadress
Önskad utbildningstyp
Meddelande

Dela gärna