Komvux

Catering kock, matlagare i butik och matinformatör - lärlingsutbildning


Gillar du att jobba med mat, matlagning och råvaror? Gå vår utbildning Catering kock med inriktning färskvaror, delikatesser och catering. Du får bland annat kunskaper inom försäljning av livsmedel.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningen är till för dig som vill lära dig mer om vad en catering kock gör genom praktiskt arbete men som inte har tillräckliga kunskaper i svenska.

Att gå en lärlingsutbildning innebär att du till största delen av utbildningen befinner dig på en passande arbetsplats. Där kommer du att träffa yrkeskunniga som tillsammans med lärare från skolan handleder dig och ser till att du får de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs.

Allt från service till matlagning

Vår utbildning till catering kock, matlagare i butik och matinformatör ger dig kunskaper om allt från service, försäljning, hygien och livsmedel till matlagning. Vi kombinerar lärarledd undervisning, självstudier, projektuppgifter och gruppuppgifter samt praktiska övningar.

Eget ansvar

Eftersom en stor del av utbildningen genomförs på en arbetsplats behöver du, för att uppfylla målen med lärlingsutbildningen, själv ta ett stort ansvar för eget arbete hemifrån med en stor del av teoriavsnitten.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Så söker du en komvuxutbildning

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Efter utbildningen

Efter genomförd utbildning med godkända betyg ger det dig stora möjligheter till ett jobb som catering kock, matlagare i butik eller inom matinformatörbranschen. Detta är en omväxlande bransch, som skapar massor av arbetstillfällen och olika arbetsuppgifter. Inriktningen färskvaror, delikatesser och catering ska ge kunskaper om försäljning inom livsmedelsområdet samt om måltiden, råvaruval, tillagning, drycker, dukning och uppläggning. Efter utbildningen har du möjlighet att få jobb på olika typer av restauranger, caféer, matbutiker och serviceinrättningar kopplade till mat och dryck.

Komvux på Lernia


Välj efter dina behov

Välj mellan flera utbildningar på plats eller distans, på den nivå som passar dig

Utan kostnad

Komvux hos Lernia är gratis. Du betalar bara för böcker och annat studiematerial

Stora chanser till jobb

På Lernia kan du även söka jobb eller bli bemanningskonsult

Engagerade lärare

Vi har kunniga och engagerade lärare som lär ut det senaste inom området för att du ska få en bra väg ut i arbetslivet

Gratis wifi

På alla våra skolor har du tillgång till fri wifi

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din epostadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna