Företagsutbildning

Specialpedagogik 1


I Specialpedagogik 1 lär du dig om relationer mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar. Bland annat får du lära dig mer om hur samhället arbetar med olika insatser för dem.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Samspelet mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar

I kursen Specialpedagogik lär du dig om samspelet mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar. Du får lära dig mer om hur samhället arbetar med olika insatser för människor med funktionsnedsättningar. Vi tar upp om hur man arbetar med olika lagar och styrdokument för att med hjälp av dem ge människor med funktionsnedsättning en mer likvärdig, delaktig och tillgänglig vardag.

Hur man arbetar utifrån ett etiskt och inkluderande förhållningssätt

I kursen läser vi om hur man möter människor med respekt. Vi går igenom hur man kan arbeta utifrån ett etiskt och inkluderande förhållningssätt. Allt arbete tar avstamp utifrån både en demokratisk värdegrund och de mänskliga rättigheterna. Under kursen får du även chansen att diskutera både samhällets och dina egna attityder till människors olikheter och rättigheter.

Utveckla ditt kritiska tänkande

En central del av kursen är att reflektera och diskutera de olika ämnena och de centrala begreppen i den. Du får utveckla din förmåga att kritiskt söka, bearbeta, värdera och använda information från olika källor.

Utbildningen går på distans

Alla våra kurser sker på distans och finns tillgängliga i vår digitala lärportal. Du som kursdeltagare lämnar in bedömningsuppgifter som sedan rättas av din lärare. Tack vare distansupplägget går kursen till exempel utmärkt att kombinera med andra studier eller jobb.

Intyg och betyg

Som privatperson kommer du att få ett intyg efter godkänd kurs. För att få ett betyg behöver du som privatperson kontakta din hemkommuns vuxenutbildning och be om att få göra en prövning. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du få ett betyg på din kurs. 

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom vården men saknar kursen Specialpedagogik 1.

Förkunskaper

Du behöver ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Datorvana och förmåga att arbeta självständigt är också en förutsättning för att klara att läsa på distans.

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Företagsutbildning på Lernia


Skräddarsydd utbildning

Vi anpassar utbildningen utifrån dina behov och verksamhetens affärsmål

Yrkesmän som pedagoger

Ser till att du alltid ligger i framkant i din bransch

Effektiv insats för ökad lönsamhet

Kompetenshöjande insatser för personalen ger snabb utdelning i verksamheten

Anpassa utbildningen efter ditt behov


Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din e-postadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna