Skip to main content

Ritningsläsning ITU Bas

Företagsutbildning


E-kursen i ritningsläsning ger dig grunderna som krävs för att förstå en standardritning, både för detaljer och flöden. Målet är att du ska kunna tyda enklare maskinritningar för att lösa dina arbetsuppgifter enligt kraven inom Industriteknik Bas.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Den här företagsutbildningen i ritningsläsning introducerar dig till ritteknik och varför ritningar görs enligt de regler som finns. Kursen är tänkt att ge en övergripande förståelse för hur en ritning skapas så att du kan använda informationen för att lösa dina uppgifter på jobbet.

Bas för att lära mer om ritningar

Efter avslutad utbildning ska du kunna tyda enklare maskinritningar och ha basen till att fortsätta lära dig mer om ritningsläsning. Vill du få en komplett utbildning till ritare eller inom CAD, Computer Aided Design, krävs vidareutbildning.

Du lär dig:

  • Linjer
  • Vyer
  • Snitt
  • Måttsättning
  • Förenklat ritsätt
  • Skalor
  • Symboler
  • Toleranser och passningar
  • Olika typer av ritningar

Hur går utbildningen till?

Ritteknik ITU Bas är en helt digital utbildning på Lernias lärportal. Vid bokningen får du kontaktuppgifter till din kursledare, så att ni gemensamt kan bestämma när du vill starta din kurs. Du går själv igenom utbildningens teoretiska moduler i lärportalen, när det passar dig. Här finns texter, filmer och övningsfrågor. Du kan pausa mellan kursens olika moduler och återkomma senare om du behöver. Din yrkeskunniga kursledare guidar dig på distans och svarar även på dina frågor via mejl och telefon. Kursledaren säger till om det är delar du eventuellt behöver repetera för att kunna uppfylla kraven för en framtida validering inom Industriteknik Bas. E-kursen avslutas med ett digitalt kunskapstest.

För vem?

E-kursen Ritningsläsning ITU Bas vänder sig till dig inom industrin som behöver grundläggande kunskaper om ritteknik och ritningsläsning. Utbildningen ger dig en av de tio kompetenser som krävs för validering inom Industriteknik Bas.

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver behärska svenska. Inga andra förkunskaper krävs för att gå den här företagsutbildningen.

Fungerar e-kursen på både dator och läsplatta?

Vi rekommenderar att du går kursen på dator, PC eller Mac. Kursen fungerar bäst på Google Chrome eller Firefox.

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Anpassa utbildningen efter ditt behov


call-center-woman

Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.