Företagsutbildning

Psykiatri 1


I kursen Psykatiari lär du dig om olika psykiska funktionsnedsättningar. Du lär dig om hur psykisk funktionsnedsättning uppstår. Vi går även igenom orsaker till ökningen av psykisk ohälsa i samhället och hur man bäst utformar vården efter det.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Hur psykisk funktionsnedsättning uppstår

I kursen Psykatiari lär du dig om olika psykiska funktionsnedsättningar. Du lär dig att bättre kommunicera med patienter och brukare på ett lyhört, respektfullt och empatiskt förhållningssätt. Vi läser bland annat om hur psykisk funktionsnedsättning uppstår. Du lär dig även om hur samhället och enskilda människor kan påverka det.

Orsaker till ökning av psykisk ohälsa

Vi går igenom fördomar om psykiska funktionsnedsättningar, varför psykisk ohälsa har ökat i samhället och hur det kan drabba alla människor. En viktig del handlar om att förstå hur vård och omvårdnad bäst utformas för patienter och brukare med psykiska funktionsnedsättningar.

Planering, genomförande och dokumentation

I kursen lär du dig hur du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar arbetet utifrån omvårdnads- och omsorgsprocessens olika steg.

Utbildningen på distans

Alla våra kurser sker på distans och finns tillgängliga i vår digitala lärportal. Du som kursdeltagare lämnar in uppgifter som sedan rättas av din lärare. Tack vare distansupplägget går kursen utmärkt att kombinera med andra studier eller jobb.

Intyg och betyg

Som privatperson kommer du att få ett intyg efter godkänd kurs. För att få ett betyg behöver du som privatperson kontakta din hemkommuns vuxenutbildning och be om att få göra en prövning. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du få ett betyg på din kurs. 

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom vården men saknar Psykiatri 1.

Förkunskaper

Du behöver ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Datorvana och förmåga att arbeta självständigt är också en förutsättning för att klara att läsa på distans.

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Företagsutbildning på Lernia


Skräddarsydd utbildning

Vi anpassar utbildningen utifrån dina behov och verksamhetens affärsmål

Yrkesmän som pedagoger

Ser till att du alltid ligger i framkant i din bransch

Effektiv insats för ökad lönsamhet

Kompetenshöjande insatser för personalen ger snabb utdelning i verksamheten

Anpassa utbildningen efter ditt behov


Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din e-postadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna