Företagsutbildning

Medicin 1


I kursen Medicin 1 lär du dig om människans fysiska, psykiska och sociala förutsättningar vid hälsa och ohälsa. Vi läser om orsaker, symtom, diagnoser, behandlingar samt vård och omsorg vid olika sjukdomar.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Människans fysiska, psykiska och sociala förutsättningar

I kursen Medicin 1 lär du dig om människans fysiska, psykiska och sociala förutsättningar vid hälsa och ohälsa. Vi läser om orsaker, symtom, diagnoser, behandlingar samt vård och omsorg vid olika sjukdomar. Vi går även igenom hur man kan agera vid akuta sjukdomar och skador.

Lär dig observera och rapportera förändringar

Du lär dig hur du bättre kan observera och rapportera förändringar i patienters hälsotillstånd och vi går även igenom medicinsk ordkunskap och terminologi. Första hjälpen och HLR (hjärtlungräddning), är en del av kursen.

Utbildning på distans

Alla våra kurser sker på distans och finns tillgängliga i vår digitala lärportal. Du som kursdeltagare lämnar in bedömningsuppgifter som sedan rättas av din lärare. Tack vare distansupplägget går kursen till exempel utmärkt att kombinera med andra studier eller jobb.

Intyg och betyg

Som privatperson kommer du att få ett intyg efter godkänd kurs. För att få ett betyg behöver du som privatperson kontakta din hemkommuns vuxenutbildning och be om att få göra en prövning. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du få ett betyg på din kurs. 

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom vården men saknar Medicin 1.

Förkunskaper

Du behöver ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Datorvana och förmåga att arbeta självständigt är också en förutsättning för att klara att läsa på distans.

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Företagsutbildning på Lernia


Skräddarsydd utbildning

Vi anpassar utbildningen utifrån dina behov och verksamhetens affärsmål

Yrkesmän som pedagoger

Ser till att du alltid ligger i framkant i din bransch

Effektiv insats för ökad lönsamhet

Kompetenshöjande insatser för personalen ger snabb utdelning i verksamheten

Anpassa utbildningen efter ditt behov


Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din e-postadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna