Skip to main content

Matematik ITU Bas

Företagsutbildning


Under e-kursen lär du dig den grundläggande matematik du behöver för att lösa utmaningar i din vardag på jobbet. Du lär dig tolka diagram och använda matematik vid uträkningar med bland annat procent, area och volym. Efter utbildningen uppfyller du kraven inom Industriteknik Bas.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Målet med e-kursen är att du ska kunna bedöma beräkningars rimlighet, tyda diagram och själv välja lämpligt räknesätt för att lösa ett problem. Du får med dig användbara formler som du har nytta av praktiskt i jobbet.

Lösa problem med matematik

Det decimala talsystemet ligger till grund för den här företagsutbildningen. Kursen inleds med att gå igenom addition, subtraktion, division och multiplikation. Därefter får du bygga på dina kunskaper med matematiska formler och ekvationer.

Du lär dig:

  • De fyra räknesätten
  • Ekvationer
  • Geometri
  • Skala och vinklar
  • Beräkna volym och area
  • Procenträkning
  • Tabeller
  • Trigonometri
  • Pytagoras sats

Hur går utbildningen till?

Matematik ITU Bas är en helt digital utbildning på Lernias lärportal. Vid bokningen får du kontaktuppgifter till din kursledare, så att ni gemensamt kan bestämma när du vill starta din kurs. Du går själv igenom utbildningens teoretiska moduler i lärportalen, när det passar dig. Här finns texter, filmer och övningsfrågor. Du kan pausa mellan kursens olika moduler och återkomma senare om du behöver. Din yrkeskunniga kursledare guidar dig på distans och svarar även på dina frågor via mejl och telefon. Kursledaren säger till om det är delar du eventuellt behöver repetera för att kunna uppfylla kraven för en framtida validering inom Industriteknik Bas. E-kursen avslutas med ett digitalt kunskapstest.

För vem?

E-kursen Matematik ITU Bas vänder sig till dig som behöver de grundläggande kunskaper i matematik som krävs för att jobba inom industrin. Utbildningen ger dig en av de tio kompetenser som krävs för validering inom Industriteknik Bas.

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver behärska svenska. Inga andra förkunskaper krävs för att gå den här företagsutbildningen.

Fungerar e-kursen på både dator och läsplatta?

Vi rekommenderar att du går kursen på dator, PC eller Mac. Kursen fungerar bäst på Google Chrome eller Firefox.

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Anpassa utbildningen efter ditt behov


call-center-woman

Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.