Företagsutbildning

Maskinkörkort validering, Osby


Maskinkörkortet har tagits fram tillsammans med trä- och möbelföretagen (TMF), Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch (GS) samt Prevent – en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK för att säkerställa att de som jobbar vid maskiner får nödvändig utbildning.

Om utbildningen

För dig som har erfarenhet av arbete med vissa maskiner

Valideringen passar för dig som har erfarenhet av arbete med vissa maskiner, men saknar dokumentation på dina kunskaper och därför behöver ett utbildningsbevis eller maskinkörkort för de maskiner du arbetar med.

Maskinkörkortet består av två delar

Maskinkörkortet består av två delar. Den första delen gäller arbetsmiljö och består av tre teoretiska prov. Du måste klara av alla prov för att gå vidare till nästa del som gäller maskinerna. Maskindelen består av teoretiska och praktiska prov för respektive maskin. Du kan ta maskinkörkort för bara arbetsmiljödelen eller bygga på den med så många maskiner du vill att ditt maskinkörkort ska gälla för.

Innehåll i kursen

Det är obligatoriskt att läsa om arbetsmiljö, därefter väljer du själv vilka maskiner du vill validera för, det vill säga de maskiner du har yrkeserfarenhet av. Dessa kan vara någon eller några av nedan maskiner:

 • Bandsåg
 • Justersåg
 • Klyvsåg
 • Rikthyvel
 • Pelarborr
 • Bredbandputs
 • Bordsfräs
 • Kapsåg
 • Planhyvel
 • CNC
 • Vertikalputs

För att kunna genomföra valideringen bör du ha god erfarenhet av arbete med de delar och maskintyper som valideringen avser. Inför valideringen hänvisar vi därför till lämpligt teorimaterial för respektive del.

Prov under kursen

Tänk på att komma väl förberedd inför proven. Vissa prov kan inte påbörjas förrän föregående prov godkänts och det går inte att göra omprov samma dygn. De teoretiska proven utför du i en datorsal och de praktiska proven görs i närliggande maskinhall.

Efter valideringen

Efter godkänd validering skickas ditt maskinkörkort och diplom till dig.

Kursens längd

Längden varierar beroende på hur många delar du vill validera.

Företagsutbildning på Lernia


Skräddarsydd utbildning

Vi anpassar utbildningen utifrån dina behov och verksamhetens affärsmål

Yrkesmän som pedagoger

Ser till att du alltid ligger i framkant i din bransch

Effektiv insats för ökad lönsamhet

Kompetenshöjande insatser för personalen ger snabb utdelning i verksamheten


Kursfakta

Plats

Klövervägen 23, Osby

Utbildningstyp

Företagsutbildning

Utbildningslängd

1 dag

Senare kursstarter

Anpassa utbildningen efter ditt behov


Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Dela gärna