Företagsutbildning

Effektivt styrelsearbete, Kalmar


Alla verksamheter blir mer framgångsrika med ett effektivt styrelsearbete. Men hur gör man? Börja steg för steg och lär dig hur en bra styrelse ska arbeta, vilka krav du kan ställa på ledamöterna och hur du ska göra för att gå från ord till handling. Då får du en enklare vardag med bättre resultat.

Om utbildningen

Om utbildningen

Idag finns ett stort behov hos små och medelstora företagare att lyfta sig en nivå. Då har du nytta av ett fungerande styrelsearbete. Men i vilken omfattning måste det vara? Syftet med kursen är att öka kompetensen kring vad ett effektivt styrelsearbete kan bidra med. Allt för att nå ett bättre resultat från ägardirektiv till det som händer och sker i vardagen.

Kursdagen lär dig kommunikationens betydelse för tillväxt och hur du stegvis bygger en arbetande styrelse som förbättrar dina affärer. Du får tydliga tips som tar dig från tanke till ökad lönsamhet. Varje företag kan därefter forma sin styrelse utifrån individuella förutsättningar. Med rätt kunskaper och stegvis igångsättning blir styrelsearbetet en framgångsfaktor för tillväxt, utveckling och ökad lönsamhet (ROI).

För vem

Kursen vänder sig till dig som vill ta ett steg framåt i din affärsutveckling. Målet är att öka kunskapen om varför du har nytta av en styrelse, samt hur du går från ord till handling. Metodiken JAG-LAG-FÖRETAG är den röda tråden som löper från ägardirektiv via styrelserum till den operativa vardagen. Vi tar hänsyn till både människa och verksamhet och diskuterar utifrån flera dimensioner.

Med ett öppet sinne och stor flexibilitet arbetar vi tillsammans för ett hållbart resultat. Teori och praktik, grupp- och enskilda övningar samt 100 % personligt fokus utifrån individuella frågeställningar och situation säkerställer kundnöjdhet och resultat.

Exempel ur kursinnehållet

Under kursen går vi bland annat igenom:

  • Styrelse – varför det?
  • Från tanke till tillväxt
  • Omvärlden och jag – vårt medielandskap
  • Kommunikation med budskap som når fram
  • Mitt personliga varumärke och den professionella kostymen. Du är ditt varumärke!
  • Vad pratar styrelsen egentligen om?
  • Hur skapar jag en fungerande styrelse? Från ord till handling.
  • Mallar, rutiner och checklistor.
  • Personliga erfarenheter, lärdomar och tips

Kursledare

Malin Månsson, Kommunikations- och utvecklingsstrateg, med mångårig erfarenhet av professionell retorik och effektivt styrelsearbete är vår kursledare. Malin Månsson är utbildad och licensierad styrelseledamot via StyrelseAkademien, Agent A och har varit Kalmar läns utsedda ambassadör för Regeringsprogrammet Styrelsekraft under 2013-14. Dessutom hat hon varit ambassadör för Tillväxtverket avseende affärsutveckling och styrelsearbete för kvinnliga företagare.

Malin har mångårig erfarenhet av allt från retorik och kommunikation till arbete som styrelseledamot och att driva eget företag.

Företagsutbildning på Lernia


Skräddarsydd utbildning

Vi anpassar utbildningen utifrån dina behov och verksamhetens affärsmål

Yrkesmän som pedagoger

Ser till att du alltid ligger i framkant i din bransch

Effektiv insats för ökad lönsamhet

Kompetenshöjande insatser för personalen ger snabb utdelning i verksamheten


Kursfakta

Plats

Fiskaregatan 5, Kalmar

Utbildningstyp

Företagsutbildning

Utbildningslängd

1 dag inkl. en timme rådgivande coachning

Nästa kursstart

Se planerade tillfällen i vår kurskatalog

Senare kursstarter

Ansökningsperiod

Anmälan stänger ca 1 vecka innan kursstart

Bra att veta

  • Denna kurs hålls på Best Western Plus Kalmarsund hotell, Fiskaregatan 5, Kalmar

Anpassa utbildningen efter ditt behov


Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Dela gärna