Företagsutbildning

Begränsad auktorisation, B (tidigare BB1)


Utbildningen för begränsad auktorisation består av två gymnasiekurser och gäller för elinstallationsarbete på lågspänningsanläggningar begränsat till arbete i befintlig gruppledning.

Om utbildningen

Hur går utbildningen till?

Kurserna innehåller både teori och praktiska övningar. Genomförandetiden kan variera, beroende på enskilda individers förutsättningar. Utbildningen förutsätter att du studerar "hemma" motsvarande ca 15 dagar utöver tiden hos oss som är lärarledd. I utbildningen ingår det 3 dagars praktiska övningar på plats hos oss. Önskar man fler dagar att genomföra de praktiska momenten på, tillkommer det en kostnad på 3000 SEK exkl. moms per dag.

Har du någon av kurserna sedan tidigare så kan du tillgodoräkna dig dessa efter att du visat upp betyg på denna för oss. Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett betyg av oss.

Auktorisation B

För att erhålla auktorisation B hos Elsäkerhetsverket krävs teoretisk utbildning samt att du förvärvat praktik på lågspänningsanläggningar under sammanlagt två år, varav en sammanhängande period om minst ett år. Du måste ha jobbat under någon som har minst den nivån i auktorisation som du själv kommer att söka.

När du sedan skickat in din ansökan till Elsäkerhetsverket och erhållit auktorisationen har du rätt att genomföra och ansvara för arbeten som regleras i ELSÄKFS 2017:3 för denna auktorisation.

 Länk: Så ansöker du om auktorisation

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Företagsutbildning på Lernia


Skräddarsydd utbildning

Vi anpassar utbildningen utifrån dina behov och verksamhetens affärsmål

Yrkesmän som pedagoger

Ser till att du alltid ligger i framkant i din bransch

Effektiv insats för ökad lönsamhet

Kompetenshöjande insatser för personalen ger snabb utdelning i verksamheten

Anpassa utbildningen efter ditt behov


Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna