Arbetsmarknadsutbildning

Vård och omsorg, Boden


Utbilda dig till undersköterska eller personlig assistent och få möjligheten att jobba på äldreboende, sjukhus, vårdcentral eller med vård i hemmet. Givetvis ingår arbetsplatsförlagt lärande och många får arbete direkt efter utbildningen.

Om utbildningen

I Sverige är det brist på utbildade undersköterskor och personliga assistenter och behovet ökar hela tiden. Att utbilda sig till undersköterska eller personlig assistent är därför en säker väg till arbete. Efter utbildningen kan du direkt söka jobb som undersköterska eller personlig assistent på exempelvis äldreboende, gruppboende, hemvård, hemtjänst, sjukhus eller vårdcentral.

Vi börjar utbildningen med en introduktion, där vi bland annat informerar dig om de olika yrkesinriktningarna. Vi gör sedan ett individuellt upplägg där din utbildningsplan ligger till grund för dina studier.

Det vanliga är att man genomgår en grundutbildning först och mot slutet av utbildningstiden läser en inriktning mot exempelvis äldrevård, sjukvård eller funktionshinder.

Hos oss kommer du ta till dig kunskap på olika sätt, bland annat genom lektioner, föreläsningar, grupparbete, seminarier eller studiebesök. En stor del av utbildningen kommer vara praktik (arbetsplatsförlagd lärande, APL) på en verksamhet inom vård och omsorg.

För vem

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller du som riskerar att bli arbetslös, och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du en arbetsförmedlare på din lokala Arbetsförmedling och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du möjlighet att jobba som undersköterska eller personlig assistent på exempelvis äldreboende, gruppboende, hemvård, hemtjänst, sjukhus eller vårdcentral. Praktik (arbetsplatsförlagt lärande, APL) ingår i utbildningen och många får arbete direkt efter utbildningen.

Så kan en dag på jobbet se ut.

Vi söker dig som söker jobb

Stöd och matchning kan vara något för dig

Är du arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen? Vi på Lernia Stöd & Matchning hjälper dig att hitta rätt jobb!

Arbetsmarknadsutbildning på Lernia


Säker väg till jobb

Våra utbildningar är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden

Nära samarbete med näringslivet

Under utbildningen får du utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken

Rätt till aktivitetsstöd

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan


Kursfakta

Plats

Hedenbrovägen 2, Boden

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Utbildningslängd

ca 50 veckor

Poäng

1500

Delkurser som ingår Utbildningen är indelad i moduler motsvarande delkurserna i programgemensamma ämnen samt programfördjupning och gymnasiearbete i det nationella vård- och omsorgsprogrammet inom gymnasieskolan. Modulerna sätts samman utifrån dina individuella förkunskaper och planerad yrkesinriktning. Du kommer att läsa kurser uppbyggda till en hel vård- och omsorgutbildning. Obligatoriska kurser • Etik och människans livsvillkor • Medicin 1 • Vård och omsorgsarbete 1 • Vård och omsorgsarbete 2 • Psykiatri 1 • Psykologi 1 • Hälsopedagogik • Specialpedagogik • Vård och omsorg vid demenssjukdom Därefter läser du kurserna som ingår i din inriktning • Äldrevård • Funktionsnedsättning • Sjukvård • Psykiatri

Nästa kursstart

Kontakta oss för mer information

Senare kursstarter

Ansökningsperiod

Kontakta oss för mer information

Bra att veta

  • När du går en arbetsmarknadsutbildning får du aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning.
  • Beroende på vad som gäller för din utbildning får du betyg, intyg, kompetensbevis eller certifikat.
  • Under utbildningen har du tillgång till litteratur och eventuella skyddskläder.

Ansökan


Ansök nu!

För att söka en arbetsmarknadsutbildning behöver du ta kontakt med en handläggare på Arbetsförmedlingen. Du kan tipsa din handläggare om utbildningen du vill gå genom att klicka på knappen nedan.

Hjälp med ansökan?

Ditt för- och efternamn
Din e-postadress
Ditt telefonnummer

Vi hör av oss vardagar 8.00-16.30.

Tack för ditt meddelande!

Vi återkommer inom kort för att hjälpa dig med din ansökan. Vänliga hälsningar Lernia

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 600 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Dela gärna