Kursfakta
Plats:
Trekantsvägen 1, plan 3 11743 Stockholm, Stockholm Liljeholmen
Utbildningstyp:
Arbetsmarknadsutbildning
Utbildningslängd:
3 dagar
Nästa kursstart:
Utbildningarna startar året om.
Ansökningsperiod:
Utbildningarna startar året om.
Telefon:
0771-650 650
Epost:
info@lernia.se
Web:
www.lernia.se
För vem
Den första kartläggningen och en arbetsmarknadspolitisk bedömning ska visa att du har tidigare yrkeserfarenhet eller utbildning inom elteknik. Vi vill också kunna se att valideringen kommer att bidra till att du snabbare kan få ett arbete.
Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?
Du som är arbetslös, eller du som riskerar att bli arbetslös, och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.
Hur lång är utbildningen?
Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.
När du deltar i en arbetsmarknadsutbildning kan du ansöka om ersättning hos Försäkringskassan.
Så söker du
När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du en arbetsförmedlare på din lokala Arbetsförmedling och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.
Om utbildningen
För dig som vill arbeta som installations- eller serviceelektriker
Valideringen passar dig som vill arbeta som installations- eller serviceelektriker och som har tidigare yrkeserfarenhet eller utbildning inom området, men saknar kompetensintyg. Valideringen kan bidra till att du snabbare får ett arbete.
Hur går valideringen till?
Validering inom elteknik består av tre delmoment.
Kartläggning av din kompetens.
Kartläggningen genomförs enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnds (ECY) nationella valideringsmodell. Här kartlägger vi din kompetens jämfört med branschens krav för att vara anställningsbar.
Kompetensbedömning för intyg
Denna del sker genom praktiska och teoretiska övningar.
Kompetensbedömning för yrkesbevis
Bedömningen av din kompetens genomförs enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnds (ECY) nationella valideringsmodell. Syftet med detta är att dina kunskaper ska värderas på ett systematiskt och rättvist sätt. Alla moment som du har förmåga inom, synliggörs i en validering och det blir tydligt för elteknikbranschens företag vad du kan.
Kompetensbedömning för intyg
Denna del sker genom praktiska och teoretiska övningar.
Kompetensbedömning för yrkesbevis
Bedömningen av din kompetens genomförs enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnds (ECY) nationella valideringsmodell. Syftet med detta är att dina kunskaper ska värderas på ett systematiskt och rättvist sätt. Alla moment som du utför presenteras i en validering och det blir tydligt för elteknikbranschens företag vad du kan.
Efter utbildningen
När du har genomfört valideringen får du ett intyg som specificerar dina nuvarande kunskaper. Vi tar också fram ett kompletteringsutlåtande som beskriver vad som krävs för att du ska kunna få full kvalifikation inom din aktuella inriktning. Om du klarar alla delar i valideringen får du ett yrkesbevis enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnds (ECY) nationella valideringsmodell. Detta bevis är erkänt inom branschen, vilket innebär att du kan använda det när du söker arbete i framtiden.
Jobba som elektriker, serviceelektriker, larm- och säkerhetstekniker eller teletekniker
När du har genomfört och blivit godkänd i valideringen samt har godkänt resultat i en eventuell kompletteringsutbildning kan du söka anställning inom någon av yrkesinriktningarna elektriker, serviceelektriker, larm- och säkerhetstekniker eller teletekniker. Din kompetens kan också vara efterfrågad inom industrin för arbete med
automation samt inom eldistribution.
Vi söker dig som söker jobb
Stöd och matchning kan vara något för dig
Är du arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen? Vi på Lernia Stöd & Matchning hjälper dig att hitta rätt jobb!
Läs mer och anmäl dig på:/utbildning/arbetsmarknadsutbildning/validering-elteknik/