Arbetsmarknadsutbildning

Träteknik – inriktning inredningssnickerier


Du får stora möjligheter till jobb om du går utbildningen träteknik med inriktning mot inredningssnickeri. Vi utvecklar utbildningen tillsammans med branschen och vet därför vad som efterfrågas. Utbildningsplanen sätter vi ihop för att passa just dig, med dina personliga erfarenheter.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Den här utbildningen är en träteknikutbildning med inriktning mot inredningssnickeri.

När du börjar kursen lägger vi upp en individuell utbildningsplan utifrån dina mål och förkunskaper. Därför kan utbildningen ta allt från 1 till 26 veckor.

Om du redan har viss yrkeserfarenhet finns det möjlighet att endast gå de delar av utbildningen som du har behov av inför till exempel en praktikplats eller anställning.

För vem passar utbildningen?

Utbildningen vänder sig till dig som är inskriven vid Arbetsförmedlingen och vill arbeta inom träinredningsbranschen. När du har gått utbildningen kan du jobba med kök eller inredningssnickerier för privat eller offentlig förvaltning.

För vem

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller du som riskerar att bli arbetslös, och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du en arbetsförmedlare på din lokala Arbetsförmedling och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Utbildningen inom träteknik med inriktning inredningssnickerier ökar dina möjligheter till jobb inom träinredningsbranschen.

Vi söker dig som söker jobb

Stöd och matchning kan vara något för dig

Är du arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen? Vi på Lernia Stöd & Matchning hjälper dig att hitta rätt jobb!

Arbetsmarknadsutbildning på Lernia


Säker väg till jobb

Våra utbildningar är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden

Nära samarbete med näringslivet

Under utbildningen får du utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken

Rätt till aktivitetsstöd

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din epostadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna