Servicevärd inom vården

Arbetsmarknadsutbildning


Är du intresserad av ett arbete där du får jobba med allt ifrån enklare matlagning, patienttransporter och städning till förrådshantering? Som servicevärd inom vården kan du arbeta inom t.ex. landstingets vårdserviceverksamheter, hos arbetsgivare inom den privata omsorgen och på äldreboenden.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Vår arbetsmarknadsutbildning till servicevärd inom vården passar dig som vill ta ett eget ansvar och jobba med lokalvård samt service inom vård och omsorg. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och vill hjälpa dina kunder att lösa sin vardag.

Kartläggningssamtal och tester

När du börjar på Lernia genomför vi kartläggningssamtal och tester med dig. Dina förkunskaper och din planerade yrkesinriktning styr hur din utbildning kommer att vara upplagd. Vi har ett nära samarbete med företag i branschen. Vi vet därför vilka riktlinjer och krav företagen ställer när de söker personal.

Teoretiska genomgångar varvas med praktik

Vi följer dig hela vägen genom teoretiska genomgångar och praktiska moment, både i Lernias lokaler och genom arbetsplatsförlagt lärande, APL. Under APL-perioden får du testa dina kunskaper praktiskt genom att praktisera hos företag i branschen. Det är ett bra tillfälle att lära känna arbetsgivare och skapa kontakter inför framtiden. Efter att du fullföljt utbildningen får du ett intyg eller bevis på alla dina genomförda utbildningsdelar.

För vem

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka till utbildningen. Det är din arbetsförmedlare som beslutar om du får gå utbildningen.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Utbildningen tar normalt sett inte mer än sex månader. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du en arbetsförmedlare på din lokala Arbetsförmedling och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Arbetsmarknadsutbildningen till servicevärd inom vården ger dig möjlighet att söka arbeten i flera områden inom vård och omsorg, till exempel landstingets vårdserviceverksamheter. Möjligheten finns också att söka jobb hos arbetsgivare inom den privata omsorgen eller på äldreboenden. Dina arbetsuppgifter kan vara daglig städning i vårdmiljö, transporter av patienter, enklare köksuppgifter och matservering samt
hantering av förråd.

Vi söker dig som söker jobb

Rusta och matcha på Lernia

Stöd och matchning kan vara något för dig

Är du arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen? Vi på Lernia Stöd & Matchning hjälper dig att hitta rätt jobb!

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande