Arbetsmarknadsutbildning

Restaurang och storhushåll


Denna utbildning ger dig stora möjligheter till och kompetens för ett jobb inom restaurang, storhushåll eller servering. Efter du har genomfört grundutbildningen kan du välja fördjupning inom kock, kallkök eller servering.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningen startar med en testmodul där du får veta mer om restaurangyrket och utbildningens upplägg. Under denna tid ser vi också över dina förkunskaper och förutsättningar. Kartläggningen blir sedan en grund för hur resten av utbildningstiden läggs upp.

Vi inleder med kursen "Restaurang grund". Efter grundutbildningen kan du antingen gå ut i arbete eller fortsätta gå en fördjupande utbildning inom någon av inriktningarna kock, kallkök eller servering.

Teori blandas med praktiska moment under hela utbildningen. Du kommer också att vara ute på en arbetsplats (så kallat arbetsplatsförlagt lärande, APL). Det är ett bra tillfälle för dig att prova på yrket och visa arbetsgivaren dina kunskaper. Det kan i många fall leda till jobb efter utbildningen.

Utbildningens delar:

  • Testmodul, rikttid 3 veckor
  • Restaurang grund, 21 veckor inklusive APL (praktik)
  • Inriktning Kock/kallkök, 36 veckor inklusive APL (praktik)
  • Inriktning Servering, 6 veckor inklusive APL (praktik)

För vem

För vem passar utbildningen?

Utbildningen passar för dig som gillar att jobba med råvaror och laga mat för att glädja andra. Du ska vilja jobba inom restaurang, storhushåll, kafé, livsmedelsbutik eller servering. Du är social, kreativ och har ett brinnande intresse för mat och service.

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Längden på utbildningen är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du Arbetsförmedlingen och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du tillräckliga kunskaper för att arbeta inom restaurang och storhushåll. När du har genomgått grundutbildningen kan du arbeta som restaurang- och köksbiträde. Du kan också gå vidare till en fördjupad utbildning med inriktning kock/kallkök eller servering.

Inriktningen kock/kallkök leder till att du kan arbeta som kock inom restaurang, storkök och butiker.

Inriktningen servering leder till att du kan arbeta med serveringsuppgifter inom à la carte, lunchservering och catering.

Vi söker dig som söker jobb

Stöd och matchning kan vara något för dig

Är du arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen? Vi på Lernia Stöd & Matchning hjälper dig att hitta rätt jobb!

Arbetsmarknadsutbildning på Lernia


Säker väg till jobb

Våra utbildningar är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden

Nära samarbete med näringslivet

Under utbildningen får du utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken

Rätt till aktivitetsstöd

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna