Arbetsmarknadsutbildning

Lagerarbetare/Truckförare


Vill du arbeta som lagerarbetar? Har du ett behov av att kunna köra truck inom det yrke du är intresserad av? Då kan vår rekryteringsutbildning till lagerarbetare/truckförare vara något för dig! Utbildningen innefattar ett utbildningsbevis (truckkort) och du får också lära dig grundläggande lagerlogistik.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningen till lagerarbetare/truckförare riktar sig till dig som vill arbeta inom lager och logistik. Kanske är du redan yrkesförare eller så behöver du kunna köra truck i ditt kommande arbete.

Utbildningen inleds med individuella samtal och test och kartläggning. Vi gör sedan ett individuellt upplägg där din utbildningsplan ligger till grund för dina studier.

Kursen utförs av våra TYA-certifierade utbildare och följer AFS 2006:05 krav på kompetens samt TLP-10. Den läroplanen som är fastställd av arbetsmarknadens parter. Teori varvas med praktik. Utbildningens längd beror på dina förkunskaper inom truck samt vilket behov som finns hos det rekryterande företaget. 

Genomförande

Vi följer dig hela vägen genom teoretiska genomgångar och praktiska moment, både i Lernias lokaler och i arbetsplatsförlagt lärande, APL. Under APL-perioden får du testa dina kunskaper praktiskt genom att praktisera hos företag i branschen med rekryteringsbehov. 

Efter fullföljd utbildning

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som lagerarbetare.

Du kommer att få lära dig om lagerprocesser och godshantering. APL -Arbetsplatsförlagt lärande ingår som en del av utbildningen. Efter godkända prov får du ett utbildningsbevis (truckkort) som utfärdas av TYA - Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

För vem

Förkunskaper

Du ska ha ett intresse för utbildningen och det är bra om du har viss datorvana.

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Längden på utbildningen är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du Arbetsförmedlingen och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Detta är en rekryteringsutbildning med syfte att erhålla anställning efter utbildningens slut. Du får då ett bevis på att du har genomgått utbildningen. Om du blir godkänd erhåller du också ett utbildningsbevis (truckkort) som du kan nyttja i kommande anställningar.

Arbetsmarknadsutbildning på Lernia


Säker väg till jobb

Våra utbildningar är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden

Nära samarbete med näringslivet

Under utbildningen får du utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken

Rätt till aktivitetsstöd

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Studieort du vill läsa på
Din e-postadress
Utbildningstyp (t.ex. Komvux)
Meddelande

Dela gärna