Arbetsmarknadsutbildning

Fordonsteknisk utbildning – inriktning bilskadereparatör och fordonslackerare


Efterfrågan på fordonstekniker är stor. Du får bra koll på branschens normer och standarder och goda möjligheter att snabbt få anställning som fordonslackerare eller bilskadereparatör.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Dagens fordon blir allt mer avancerade och det ställer höga krav på kompetens. Utbildningen ger dig goda möjligheter till jobb i branschen efter fullföljd utbildning. Vi jobbar nära fordonsbranschen och vet därför vilken kompetens företagen efterfrågar. Alla våra utbildningar är anpassade till branschens normer och standarder, både gällande utförande och miljöhänsyn.

Vi startar med en förberedande utbildning, där vi genomför individuella kartläggningssamtal och tester. Vi gör sedan ett individuellt upplägg där din utbildningsplan ligger till grund för dina studier. Utbildningens längd är individuell men har rikttider för heltidsstudier som du kan se nedan.

Utbildningen är indelad i moduler, vilka sätts samman utifrån individuella förkunskaper och planerad yrkesinriktning. Den genomförs med en blandning av teoretiska genomgångar och praktiska moment. Dels i Lernias lokaler men även som arbetsplatsförlagt lärande (APL).

För vem passar utbildningen?

Du har ett stort intresse för bilar och är en serviceinriktad person. För att trivas som fordonstekniker bör du också vara noggrann och ha ett stort tålamod. Inga speciella förkunskaper krävs.

Andreas fick sitt drömjobb direkt efter utbildningen.

För vem

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Längden på utbildningen är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du Arbetsförmedlingen och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom fordonsbranschen som till exempel fordonslackerare eller bilskadereparatör. Inom området finns även roller som reservdelsman, skadereglerare, glastekniker, försäkringsrådgivare, däcktekniker och bilrekonditionerare med mera.

Vi söker dig som söker jobb

Stöd och matchning kan vara något för dig

Är du arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen? Vi på Lernia Stöd & Matchning hjälper dig att hitta rätt jobb!

Arbetsmarknadsutbildning på Lernia


Säker väg till jobb

Våra utbildningar är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden

Nära samarbete med näringslivet

Under utbildningen får du utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken

Rätt till aktivitetsstöd

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna