Produktionstekniker livsmedel, Distans

Yrkeshögskoleutbildning

Det är en eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med arbetsgivarna. 9 av 10 får jobb efter sin yrkeshögskoleutbildning.

Nästa kursstart

ÖVRIG PRAKTISK INFORMATION

Passar du som Produktionstekniker? Gör vårt test och se om yrkesrollen är något för dig.

Vill du jobba med modern teknik i kombination med livsmedelsproduktion? Har du grundläggande kunskaper inom el och gillar du att ha en överblick för att kunna förebygga problem? Då är vår nya utbildning till produktionstekniker inom livsmedel kanske något för dig!

Vad leder utbildningen till?

Efter utbildningen kan du jobba som produktionstekniker, maskinoperatör eller underhållstekniker. Du kommer att ha lärt dig arbetsmiljöregler och processer för en driftsäker livsmedelsproduktion. Du kommer också att ha fått kompetenser för att med ett livsmedelssäkert fokus säkerställa att all råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer.

För vem passar utbildningen?

Det här är utbildningen för dig som gillar att jobba i team där alla har sin roll och där du får visa vad du går för. Du gillar att lösa problem och fokuserar på allt från effektivisering av maskiner och processer till nya sätt att arbeta. Det är därför en fördel att du är intresserad av såväl människor som teknik.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen sker på distans från Kalmar. Den kombinerar teoretiska kurser med praktiska färdigheter. Under hela utbildningen kommer fyra veckor vara på plats i Kalmar för lärarledd utbildning med en vecka i taget. På platsträffarna sker föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar och eventuellt tentamen. Vi anser att träffarna är nödvändiga för helheten, de för studierna framåt och de innehåller en del obligatoriska moment. Kostnader för resor och uppehälle får du som studerande själv bekosta. Kursen LIA (lärande i arbete) utför du på en arbetsplats.

Att studera på distans är en annorlunda utbildningsform jämfört med traditionell undervisning. Distansstudier innebär stor frihet men också stort ansvar. Du ansvarar själv för din studietid och det är upp till dig själv att hålla disciplin i studierna. Du får själv välja när du ska studera men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv.

Vilka förkunskaper krävs?

1. Behörighet för yrkeshögskolestudier

Läs mer om behörighet för yrkeshögskolestudier hos Myndigheten för Yrkeshögskolan

2. Särskilda förkunskaper
Lägst betyget E (Godkänd eller 3) från gymnasieskolans kurser:
- Matematik 1a/1b/1c (Matematik A)
- Engelska 5 (Engelska A)
- Naturkunskap 1a1+1a2/1b eller Fysik 1 + Kemi 1 + Biologi 1 eller Teknik 1 (Naturkunskap A
eller Fysik A + Kemi A + Biologi A)
- Praktisk ellära* eller Underhåll och driftsäkerhet (Ellära A + Växelström trefas + Elkvalitet eller Underhåll B + C)
Eller motsvarande kunskaper.

*Saknar du förkunskaperna i Praktisk ellära som krävs för utbildningen?
Lernia erbjuder en preparandkurs i Praktisk ellära som ger dig motsvarande kunskaper i ämnet. Kursen är onlinebaserad och utförs i din egen takt. Preparandkursen är kostnadsbelagd och leder till intyg som visar att du har motsvarande kunskaper till det vi kräver i Praktisk ellära. Du behöver bifoga ditt kursintyg i din webbansökan senast sista kompletteringsdag: 15 juni.
Klicka här för att läsa mer om preparandkursen och för att komma till anmälningssidan.

Samarbetsföretag

AB Åbro Bryggeri, Arla Foods, Findus, Guldfågeln, KLS Ugglarps, Orkla Foods samt Lernia Bemanning

Varför välja Lernia?

Öppna/Stäng
  • 9 av 10 får jobb direkt efter examen
  • Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet
  • 1/3 av utbildningstiden är företagsförlagd
Delkurser som ingår i utbildningen

Arbetsmiljö och miljökunskap

10 poäng

Automation, styr- och reglerteknik inom livsmedelsproduktion

25 poäng

Fysik och Kemi inom livsmedelsproduktion

20 poäng

Kommunikation och handledning

20 poäng

LIA 1 - tillämpad produktionsteknik

40 poäng

Livsmedelsteknik och livsmedelshygien

25 poäng

Metodförbättringar/Ständiga förbättringar/PSGA/DFA

15 poäng

Produktionseffektiv- och optimerad livsmedelsproduktion

25 poäng

Underhållsteknik

20 poäng

Summa: 200 poäng

Till ansökan Februari - maj 2017

Senast uppdaterad: 2016-09-28

1Ansök

Ansökningsperioden är stängd.

Vill du ha reda på när nästa ansökningsperiod är får du gärna kontakta vår Kundservice.

Om utbildningen

Öppna/stäng

Vad leder utbildningen till?

Efter utbildningen kan du jobba som produktionstekniker, maskinoperatör eller underhållstekniker. Du kommer att ha lärt dig arbetsmiljöregler och processer för en driftsäker livsmedelsproduktion. Du kommer också att ha fått kompetenser för att med ett livsmedelssäkert fokus säkerställa att all råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer.

För vem passar utbildningen?

Det här är utbildningen för dig som gillar att jobba i team där alla har sin roll och där du får visa vad du går för. Du gillar att lösa problem och fokuserar på allt från effektivisering av maskiner och processer till nya sätt att arbeta. Det är därför en fördel att du är intresserad av såväl människor som teknik.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen sker på distans från Kalmar. Den kombinerar teoretiska kurser med praktiska färdigheter. Under hela utbildningen kommer fyra veckor vara på plats i Kalmar för lärarledd utbildning med en vecka i taget. På platsträffarna sker föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar och eventuellt tentamen. Vi anser att träffarna är nödvändiga för helheten, de för studierna framåt och de innehåller en del obligatoriska moment. Kostnader för resor och uppehälle får du som studerande själv bekosta. Kursen LIA (lärande i arbete) utför du på en arbetsplats.

Att studera på distans är en annorlunda utbildningsform jämfört med traditionell undervisning. Distansstudier innebär stor frihet men också stort ansvar. Du ansvarar själv för din studietid och det är upp till dig själv att hålla disciplin i studierna. Du får själv välja när du ska studera men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv.

Vilka förkunskaper krävs?

1. Behörighet för yrkeshögskolestudier

Läs mer om behörighet för yrkeshögskolestudier hos Myndigheten för Yrkeshögskolan

2. Särskilda förkunskaper
Lägst betyget E (Godkänd eller 3) från gymnasieskolans kurser:
- Matematik 1a/1b/1c (Matematik A)
- Engelska 5 (Engelska A)
- Naturkunskap 1a1+1a2/1b eller Fysik 1 + Kemi 1 + Biologi 1 eller Teknik 1 (Naturkunskap A
eller Fysik A + Kemi A + Biologi A)
- Praktisk ellära* eller Underhåll och driftsäkerhet (Ellära A + Växelström trefas + Elkvalitet eller Underhåll B + C)
Eller motsvarande kunskaper.

*Saknar du förkunskaperna i Praktisk ellära som krävs för utbildningen?
Lernia erbjuder en preparandkurs i Praktisk ellära som ger dig motsvarande kunskaper i ämnet. Kursen är onlinebaserad och utförs i din egen takt. Preparandkursen är kostnadsbelagd och leder till intyg som visar att du har motsvarande kunskaper till det vi kräver i Praktisk ellära. Du behöver bifoga ditt kursintyg i din webbansökan senast sista kompletteringsdag: 15 juni.
Klicka här för att läsa mer om preparandkursen och för att komma till anmälningssidan.

Samarbetsföretag

AB Åbro Bryggeri, Arla Foods, Findus, Guldfågeln, KLS Ugglarps, Orkla Foods samt Lernia Bemanning

Varför välja Lernia?

Öppna/Stäng
  • 9 av 10 får jobb direkt efter examen
  • Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet
  • 1/3 av utbildningstiden är företagsförlagd

Senast uppdaterad: 2016-09-28

Delkurser som ingår i utbildningen

Arbetsmiljö och miljökunskap

10 poäng

Automation, styr- och reglerteknik inom livsmedelsproduktion

25 poäng

Fysik och Kemi inom livsmedelsproduktion

20 poäng

Kommunikation och handledning

20 poäng

LIA 1 - tillämpad produktionsteknik

40 poäng

Livsmedelsteknik och livsmedelshygien

25 poäng

Metodförbättringar/Ständiga förbättringar/PSGA/DFA

15 poäng

Produktionseffektiv- och optimerad livsmedelsproduktion

25 poäng

Underhållsteknik

20 poäng

Summa: 200 poäng

Fakta om utbildningen

Öppna/Stäng

Kursstarter

2017-08-28

Ansökningsperiod

Februari - maj 2017

Utbildningslängd

1 år

Antal poäng

200 YH-poäng

Praktisk information

  • Kurslitteratur betalas av den studerande själv

  • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

  • Passar du som Produktionstekniker? Gör vårt test och se om yrkesrollen är något för dig.

Ansökan

Öppna/stäng

1Ansök

Ansökningsperioden är stängd.

Vill du ha reda på när nästa ansökningsperiod är får du gärna kontakta vår Kundservice.

Kontakta oss

Öppna/Stäng
0771 - 650 600 Vardagar 08.00 - 16.30

Fakta om utbildningen

Öppna/Stäng

Kursstarter

2017-08-28

Ansökningsperiod

Februari - maj 2017

Utbildningslängd

1 år

Antal poäng

200 YH-poäng

Praktisk information

  • Kurslitteratur betalas av den studerande själv

  • Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN

  • Passar du som Produktionstekniker? Gör vårt test och se om yrkesrollen är något för dig.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss nedan eller ring 0771-650 600.

Chatt

Chatt

Välkommen att chatta med oss! 

Börja chatta