Skip to main content

Lernia – bäst i test inom matchning

Lernia fick i juni 2021 högst betyg av alla leverantörer av Stöd och Matchning. Vi är också den största leverantören i Sverige av Rusta och Matcha. Här berättar vi mer om vad som bidragit till att vi blivit så populära.


Vi vet att det är tufft att stå utanför arbetsmarknaden. Som privatperson är det svårt att veta var ens kompetens bäst kommer till nytta, eller var nya jobbuppdrag kan uppstå. Därför är vi väldigt glada över att som leverantör kunna erbjuda både Rusta och matcha och Stöd och matchning. Och vi är inte bara en vanlig leverantör, vi är kanske den bästa av alla. Låt oss berätta mer om hur vi jobbar med att matcha människor till jobb.

Vi finns på orter över hela Sverige

 Rusta och matcha på Lernia finns idag i 85 kommuner. I slutet av år 2021 förväntas vi finnas i samtliga svenska kommuner. På Stöd och matchning finns vi i dagsläget i 45 kommuner. Från Malmö i syd till Lycksele i norr - man kan lugnt säga att vi finns över hela landet! Vi som jobbar på krom och stom runtom i landet står redo att ta emot och hjälpa dig som behöver komma in, eller tillbaka in, på arbetsmarknaden.

Vi är den största leverantören - och den med högst betyg!

Rusta och matcha har funnits i Sverige sedan våren 2020. I april 2021, ett år senare, har 12 094 personer i hela landet blivit godkända deltagare av till Rusta och matcha. Av dem har sedan drygt 12 procent valt Lernia som leverantör - vilket gör oss till den största leverantören i Sverige. Som om det inte vore nog fick vi även högsta betyg av alla leverantörer av Stöd och matchning nu i juni och juli 2021 enligt Werket, Sveriges enda fullservicebyrå inom det arbetsmarknadspolitiska området. Det ser vi som ett väldigt gott betyg av det jobb vi utför för alla våra deltagare.

Du får hjälp av våra engagerade handledare – hjärtat i verksamheten

Våra matchningstjänster skulle inte vara mycket utan våra duktiga handledare. De är såklart inte bara engagerade, de är dessutom utbildade och experter på både den lokala och nationella arbetsmarknaden. Vi har anställda handledare från alla möjliga länder och kan därför erbjuda hjälp på många olika språk. Skulle vi inte kunna tala just ditt språk tar vi in språkstöd. Handledarna kan hjälpa dig med allt från att ta fram ett professionellt CV och personligt brev, till intervjuträning och personlig utveckling. Kom in och hälsa på så får du se med egna ögon.

Vi jobbar tätt med Lernia bemanning – som ger ännu fler chanser till jobb

Det är inte alla matchningsföretag som dessutom har bemanning som huvudsyssla - det har vi! Och självklart tar vi vara på det. Faktum är att vår bemanningsavdelning löpande kontaktar våra handledare för att hitta kandidater till olika tjänster. Tack vare samarbetet med bemanning har vi stora och viktiga nätverk över hela landet, och får du inte jobb kanske du istället hittar din nästa praktikplats där.

Du får ta del av allt från gruppaktiviteter till studiebesök och seminarier

Du kommer inte gå sysslolös när du börjar på Rusta eller matcha eller Stöd och matchning på Lernia. Vi har en bred repertoar av aktiviteter, coachning och samtal som väntar. Bland annat gruppaktiviteter med andra deltagare där du byter viktiga erfarenheter med andra i samma situation. Vi har ofta olika föreläsare på besök som berättar mer om deras behov av personal eller lär ut kring personlig utveckling. Du får hjälp att ta fram ditt bästa CV och personliga brev med hjälp av våra handledare som har lång erfarenhet av just det.

Sammanfattning: 5 anledningar till att välja Lernia som leverantör av Rusta och matcha eller Stöd och matchning

  1. Vi finns över hela Sverige, från Malmö i syd till Lycksele i norr.
  2. Vi är den största leverantören av Rusta och matcha och den med högst betyg av alla leverantörer av Stöd och matchning.
  3. Vi har handledare med lång erfarenhet och som talar många olika språk.
  4. Tack vare samarbetet med Lernia bemanning ökar chanserna ytterligare för att hitta jobb eller viktiga kontakter.
  5. Vi erbjuder dig allt från personlig coachning till gruppaktiviteter och skräddarsydda jobbdokument som CV och personligt brev.