Skip to main content

2022-06-28 -

 

Pressmeddelande

Lernia i Almedalen

Svensk arbetsmarknad befinner sig i ett utmanande läge. Arbetslösheten är låg men de som står långt ifrån arbetsmarknaden har svårt att komma in. Den gröna omställningen och utvecklingen i Norra Sverige ställer höga krav på kompetensförsörjningen. Vikten av ett hållbart arbetsliv har aldrig varit större. Allt detta gör att det i år känns extra viktigt att diskutera framtidens arbetsmarknad, hållbart arbetsliv och kompetensförsörjning under Almedalen.

Vi behöver skapa förutsättningar för bättre matchning på arbetsmarknaden så att fler människor får jobb och företagen rätt kompetens. Som en av Sveriges största aktörer arbetar Lernia både med kompetensförsörjning, matchning, bemanning och utbildning.

Under Almedalen 2022 deltar Anders Hvarfner, divisionschef Lernia Utbildning och Cecilia Hedin, hållbarhetschef i samtal och paneldebatter. På plats finns även Jan Collin Saxer, ansvarig för Lernias satsning i Norra Sverige och specialist inom kompetensförsörjning och Katarina Devell, kommunikationschef. Vi finns tillgängliga för möten och samtal. Hör av dig om du vill boka ett möte med någon av Lernias representanter.

 

Hållbart Näringsliv, Dagens Industri och Aktuell Hållbarhet

Dagens industris arena i Almedalen mellan 15.25-17.30 tisdagen den 5 juli

Cecilia Hedin, hållbarhetschef deltar i panelsamtal tillsammans med Håkan Hedberg, VD, Rexel och Annika Sund, marknadschef, Leksands Knäckebröd samt representanter för de politiska partierna

 

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

010-2505040