Skip to main content

2022-02-01 -

 

Pressmeddelande

Lernia rekryterar Heidi Westman som ny chefsjurist

Den 7 mars tillträder Heidi Westman tjänsten som chefsjurist på Lernia. Heidis breda juristbakgrund med erfarenhet från bolagsjuridik i kombination med spetskompetens från skolvärlden blir ett positivt tillskott till Lernia.

Heidi kommer närmast från tjänsten som koncernjurist på Telia Company där hon arbetat med ett flertal koncernövergripande juridiska frågeställningar. Hon har tidigare erfarenhet från flera myndigheter inom utbildningsområdet såsom Skolverket, Skolinspektionen och Skolväsendets överklagandenämnd. Därutöver har hon jobbat som chefsjurist på AcadeMedia i åtta år. Där ansvarade hon bl.a. för att stötta koncernledningen, verksamhetscheferna och skolledarna i både bolagsjuridiska och diverse olika skoljuridiska frågor. En viktig del av arbetet innebar också att sköta omvärldsbevakning inom relevanta områden samt författande av remissvar. 

 - Heidis breda juristbakgrund med erfarenhet från ett stort antal områden i kombination med spetskompetensen från skolvärlden gör att Heidi kommer kunna bidra på ett positivt sätt i såväl affärsfrågor, skolfrågor och generella juridiska frågor. Jag ser fram emot att hon kan hjälpa samtliga våra enheter på ett framgångsrikt sätt, säger Anders Uddfors.

 - För mig är det viktigt att få använda min juridiska kompetens till att arbeta med frågor som är betydelsefulla för mig och som ligger i linje med min egen värdegrund. Jag är så glad och stolt över att få börja arbeta i ett företag med en så viktig roll i att bygga samhället starkare, säger Heidi Westman.

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

010-2505040