Skip to main content

2022-04-22 -

 

Pressmeddelande

Söderhamns arbetsgivare och utbildningsanordnare samlas för ökad sysselsättning

Utbildningsanordnare, och arbetsgivare från flera olika branscher med behov av att anställa, samlas den 28 april för att stötta arbetssökande på jakt efter sysselsättning i Söderhamns kommun. Här finns möjlighet att söka lediga jobb på plats.

För första gången går nu kommunen, utbildningsanordnare och arbetsgivare ut tillsammans för att stötta kommunens invånare i behov av sysselsättning. Genom att samordna en jobb- och utbildningsmässa hoppas man nå målet att fler arbetssökande i kommunen ska komma ut i sysselsättning som på sikt leder till egen försörjning.
Möjlighet att söka jobb på plats

Arbetsgivare kommer att vara på plats för att berätta om lediga tjänster och mässans besökare ges möjlighet att få mer information, presentera sig och söka intressanta tjänster på plats.

Utbildningsanordnare inom yrkeshögskola och komvux finns representerade och presenterar sina mest efterfrågade utbildningar med stor chans att leda till jobb efter slutförd utbildning.
Arrangörer bidrar till fler personer i jobb

– Tack vare samarbetet mellan oss aktörer kan vi erbjuda besökarna flera vägar till sysselsättning. Målet är att kunna matcha individer med rätt utbildning eller jobb. Vi hoppas på många besökare så vi kan hjälpa fler att komma in på arbetsmarknaden, säger Rima Mouneimne, områdeschef på Lernia.

Arrangörerna bakom mässan är Lernia, Eductus, Curonova, Work For You, Eyes4Work, och Arcus. De är alla aktörer som hjälper arbetssökande vidare ut i arbete eller utbildning.

Om jobb- och utbildningsmässan i Söderhamn

När: 28 april, kl 10 -16

Var: Röda rummet, Kulturens hus, Oxtorget 4, 826 32 Söderhamn

Hur: Kostnadsfritt. Ingen föranmälan krävs.

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

010-2505040