Skip to main content

2021-11-29 -

 

Pressmeddelande

Lernia rekryterar Åsa Lundell som ny marknadschef i koncernledningen

Åsa Lundell blir ny marknadschef i koncernledningen för Lernia. Hon får ett helhetsansvar för koncernens varumärke, marknadsföring och kommunikation samt för hållbarhetsarbetet kopplat till varumärket. Åsa Lundell tillträder tjänsten 17 januari 2022.

Åsa Lundell har lång erfarenhet av att förnya och utveckla starka varumärken, skapa framgångsrik kommunikation och öka tillväxten inom olika branscher med hög förändringstakt som media, tech och e-handel. Ett viktigt uppdrag på Lernia blir att utveckla företagets digitala närvaro med ett starkt målgruppsfokus och ett kreativt, datadrivet arbetssätt. 

- Lernia är en nyckelspelare på den svenska marknaden för att hjälpa fler människor till utbildning och arbete, och bidrar på ett konkret sätt till ett inkluderande och hållbart samhälle, säger Åsa Lundell. Jag ser mycket fram emot att få bli en del av Lernia och tillsammans med mina nya kollegor utveckla ett så starkt och viktigt varumärke för att växa och nå ännu fler, inte minst unga och människor som kommit till Sverige från andra länder. 

Närmast kommer Åsa Lundell från en roll som kommunikationschef i företagsledningen på UR där hon ansvarat för bolagets varumärke, kommunikation och analys. Tidigare har hon bland annat varit marknadschef på PwC, global produktchef på TradeDoubler och digital strategikonsult på Connecta. 

- Vi är mycket glada att välkomna Åsa Lundell till Lernia. Hennes erfarenhet inom digitalisering är viktig då både bemannings-, utbildnings- och matchningsbranschen genomgår en stor digital förändring, säger Anders Uddfors, VD på Lernia. Åsa har en bevisad förmåga att leda transformation i en snabbrörlig och föränderlig omvärld, och hon är en mycket kompetent och uppskattad ledare. Med Åsas egenskaper och erfarenhet stärker vi förmågan att nå ut med Lernias erbjudande på ett relevant sätt, fortsätter Anders Uddfors. 

Åsa Lundell tillträder som marknadschef 17 januari 2022, då hon efterträder nuvarande marknadschef Eva Ternström som lämnar Lernia för nytt uppdrag på Attendo. 

 

 

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

076-7764101