Skip to main content

2021-03-10 -

 

Pressmeddelande

Lernia störst inom bemanning av yrkesarbetare

Bemanningsbranschen har ett tufft år bakom sig, men nya siffror visar att Lernia Bemanning går emot strömmen. Enligt en ny rapport från Kompetensföretagen är Lernia nu den största aktören inom bemanning av yrkesarbetare.

Trots att det varit ett skakigt år på arbetsmarknaden där många företag dragit ned på personal går det bra för bemanningsbolaget Lernia. Under det fjärde kvartalet 2020 ökade omsättningen med 2 procent jämfört med året innan, trots pågående pandemi. Detta att jämföra med branschen totalt som visade en negativ utveckling under det fjärde kvartalet 2020, med en minskad omsättning med 7,5 procent jämfört med samma period 2019 visar Kompetensföretagens kvartalsrapport. Inom bemanning av yrkesarbetare, där Lernia specialiserat sig är man nu det största bolaget.

Bakom framgångarna ligger bland annat en stark tillväxt i region Väst. Även detta går emot branschen generellt – siffrorna för alla kompetensföretag visar att omsättningen i Västra Sverige minskade med 4,8 procent.

- Det är onekligen ett styrkebesked att vi nu är största bemanningsföretaget inom yrkesarbetare, särskilt efter ett år som varit allt annat än enkelt för hela branschen. Vi har en bra mix av kunder i olika branscher och förstås stor kompetens hos våra medarbetare runt om i landet vilket visar sig i de fina resultat vi gör, säger Christian Hultén, nytillträdd divisionschef för Lernia Bemanning.

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

076-7764101