Skip to main content

2021-05-25 -

 

Pressmeddelande

Lernia på Bazaren Järvaveckan – digital monter ska fler få hjälp in i arbete

När Järvaveckan 2021 går av stapeln i digital form är Lernia på plats för att hjälpa människor som står utan jobb eller vill byta bana i livet. Bazaren är Järvaveckans arbetsmarknadsplattform för rekrytering och utbildning, och mellan den 2-6 juni kan man i Lernias digitala monter få vägledning i jobbsökandet. Lernia har lång erfarenhet av att arbeta med personer som inte har svenska som modersmål och erbjuder en rad anpassade tjänster för gruppen.

Järvaveckan är en arena för demokrati, mänskliga rättigheter och ett öppet inkluderande samtal. Integration och arbetsmarknad är två centrala frågor under politikerveckan som i år genomförs digitalt. Rekryterings-, matchnings-, och utbildningsföretaget Lernia är en av de aktörer som kommer finnas på Bazaren Järvaveckan, en arbetsmarknadsplattform dit arbetssökande kan vända sig för att få karriärvägledning. I Lernias monter sätts man i direkt kontakt med en av Lernias karriärcoacher.

 - Ibland finns det perfekta jobbet att söka direkt och gör det inte det finns det många yrkesutbildningar som kan ta en dit man vill. Oavsett vilket finns vi på plats för att hjälpa människor att hitta rätt utifrån den egna situationen och de egna önskningarna, säger Katarina Devell, kommunikationschef på Lernia.

För att kunna bemöta de utmaningar som många personer som inte har svenska som modersmål möter när de ska söka nytt jobb har Lernia utvecklat en rad verktyg. Bland annat erbjuder man stöd för att lära sig använda dator, språkkurser i svenska samt viktig information om arbetsmarknaden på olika språk. I matchningsprocessen ser man också till att presentera deltagaren för arbetsgivare som har medarbetare som behärskar olika språk.

 - Med rätt verktyg vill vi bidra till att alla ska ha en chans att få ett jobb. Något vi utgår ifrån är förståelse för olika individers situation, och just därför är vi så glada att vara en del av Järvaveckan som ju är experter på att sprida perspektiv som behövs för att skapa integration, säger Katarina Devell på Lernia.

 

 

Om Järvaveckan Live 2021

Sveriges främsta demokrativecka blir i år större än någonsin när Järvaveckan blir Järvaveckan Live. Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter. Under ledning av programledarkvartetten Kakan Hermansson, Segal Mohamed, Martin Mutumba och Claes de Faire kommer publiken under fem dagar och 100 timmar att bjudas in till möten och samtal mellan människor från samhällets alla hörn direkt från Rinkeby i Stockholm.

 

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

076-7764101