Skip to main content

2020-10-02 -

 

Pressmeddelande

Lernia startar Industriteknisk utbildning i Kristinehamn

Lernia har tilldelats nya arbetsmarknadsutbildningar upphandlade av Arbetsförmedlingen. Nu sätter vi Kristinehamn på kartan genom att starta utbildning inom industriteknik.

Utbildningen, som är en arbetsmarknadsutbildning, startar den 15 oktober. Det är extra positivt att starta utbildningar som leder till jobb i en tid då många människor kan behöva vidareutbildning för att komma i jobb.

Vi ser fram emot att starta utbildningen i Kristinehamn som är en ny ort för oss inom industriutbildning. Vi är övertygade om att vi kommer att göra nytta för både företag och individ genom vår etablering här. Med vårt lyckade arbetssätt, som vi genom åren arbetat fram tillsammans med Arbetsförmedlingen och företagen i Karlstadsregionen, har vi lyckats väldigt väl med att kompetensförsörja företagen och genom det fått deltagare som stått långt från arbetsmarknaden att komma i egenförsörjning. Vi är övertygade om att vårt arbetssätt kommer att kompetensförsörja företagen även i Kristinehamnsregionen, säger Susanne Fredell Engström, regionchef på Lernia

I Kristinehamn finns ett flertal företag som är inriktade på skärande bearbetning, automation och underhåll. I och med etableringen av Industriteknisk utbildning kan de nu säkra kompetensbehovet. Lernias utbildningar finns sedan tidigare i Arvika och Karlstad.

– Vi ser fram emot att fortsätta jobba med kompetensförsörjning i Värmland på ytterligare en ort, tillägger Catrin Rothman, verksamhetschef för Arbetsmarknadsutbildningar och Yrkesvux på Lernia.

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

076-7764101