Skip to main content

2020-12-03 -

 

Pressmeddelande

Svårt att hitta lärare till arbetsmarknadsutbildningar i Helsingborg

Många vill vidareutbilda sig i spåren av coronapandemin – men det råder just nu stor brist på lärare runt om i landet.

I svallvågorna av coronapandemin står många på den svenska arbetsmarknaden utan jobb. Ett sätt att komma vidare är vuxenutbildning. Det är en anledning till att utbildnings- och bemanningsbolaget Lernia startar arbetsmarknadsutbildningar inom restaurang, bygg och fordon, på över 30 orter i Sverige. Utbildningsinnehållet är anpassat efter näringslivets behov. Det finns ett stort behov av kompetens inom områdena, inom restaurang och storhushåll ser man att bristen på utbildad personal kommer att finnas kvar när vi har kommit ur coronapandemin och branschen öppnar upp igen. Arbetsmarknadsutbildningar är därför en säker väg till jobb.

Utbildningarna är mycket populära men trots det är det en stor utmaning att hitta lärare. Bara i Helsingborg skulle man behöva rekrytera flera lärare till restaurangutbildningen och det ser likadant ut runtom i landet.

 - Restaurang är en viktig framtidsbransch som efter pandemin kommer att ha ett stort behov av utbildade kockar. Det är ett högt söktryck på utbildningarna så det är ett stort problem att vi inte har lärare. Det är ett otroligt givande och roligt jobb att utbilda andra, och det hoppas vi att fler inser, säger Catrin Rothman, verksamhetschef för vuxenutbildning på Lernia.

För att bli yrkeslärare Kock Restaurang krävs minst tre års yrkeserfarenhet som kock samt yrkeslärarexamen alternativt flera års erfarenhet av att utbilda inom branschen.

 

För mer information

Kontakt Katarina Devell

Katarina Devell, Kommunikationschef


katarina.devell@lernia.se

076-7764101