Skip to main content

2018-10-25 -

 

Pressmeddelande

Näringslivssamarbete ska ge 15 personer jobb inom industrin i Sundsvall

Nouryon, Lernia och Arbetsförmedlingen har inlett ett samarbete för att utbilda femton personer i närmare ett år till processtekniska yrken inom industrin. Projektet är ett pilotprojekt för att tillsammans med Nouryon, tidigare AkzoNobel Specialty Chemicals, säkra kompetens och få in mer mångfald inom processindustrin.

Arbetsförmedlingen har sänt ut en inbjudan till 2 000 personer för att informera om rekryteringsutbildningen. Det första mötet hölls i tisdags, nästa träff är i morgon fredag hos Arbetsförmedlingen i Sundsvall.

Björn Vedin och Marcus Dimberg, sitechefer på Nouryon i Sundsvall ser båda ett stort behov av den här satsningen. 

  • Vi står inför en stor kompetensbrist ute på marknaden och svårigheter att attrahera till yrken inom industrin. Vi har kommande pensionsavgångar på våra fabriker i Västernorrland och hoppas med detta pilotprojekt kunna nå andra målgrupper, få mer mångfald samt öka intresset för industrin, säger Björn Vedin.
  • Vi är stolta att kunna starta detta pilotprojekt tillsammans med Nouryon. Som många andra jobb inom tillverkningsindustrin är processoperatör ett bristyrke. Genom detta tar vi vara på den kompetens som finns och utvecklar personer till kompetenta processoperatörer. Som bemanningsbolag får jag ofta frågan om processoperatörer, svetsare och CNC operatörer, säger Mathias Lordell, utbildningskonsult på Lernia.

Utbildningen är planerad att starta i början av 2019 och inleds med att deltagarnas befintliga kunskaper testas. Utbildningen pågår i cirka 50 veckor. Teori inom processteknik varvas med praktik hos Nouryon.

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24