Skip to main content

2017-06-01 -

 

Pressmeddelande

Jalla Almedalen specialsänder från Politikerveckan i Järva

För tredje året i rad rapporterar Jalla Almedalen från politikerveckan i Visby i syfte att tillgängliggöra det offentliga samtalet för människor som har annat modersmål än svenska. I samband med Politikerveckan Järva sänder Jalla Almedalen ett specialavsnitt från temadagen tudelning av arbetsmarknaden den 13 juni.

Årets upplaga helt fokuserat på jobb

"Årets upplaga av Jalla Almedalen är helt fokuserat på jobb. Det känns viktigt att vi fångar upp dialogen från Järva då vi kommer att fortsätta diskussionerna under Almedalsveckan. Politikerveckan Järva är ett bra initiativ som går helt i linje med Jalla Almedalens målsättning att få ut politikernas samtal till människorna som diskussionerna faktiskt berör. De offentliga samtalen ska vara för alla." säger Katarina Devell, ansvarig för mångkulturell kommunikation på Lernia.

Jalla Almedalen är ett samarbete mellan Lernia och Al Kompis, nordens största mediehus för arabisktalande, där intervjuer med politiker, beslutsfattare och näringslivet sänds på lätt svenska.

"Vi vet att kännedomen om politikerveckan i Almedalen är låg hos nyanlända och i segregerade områden. Därför jobbar vi ständigt med att öka kunskapen hos dessa grupper om hur man kan påverka diskussioner i samhället som leder till politiska beslut och påverkar alla som bor i Sverige." säger Mahmoud Agha, chefredaktör och grundare av Al Kompis.

Reporter för Jalla Almedalen är Asbed Wanes, Al Kompis. Chefredaktör Mahmoud Agha, Al Kompis.

Lyssna på tidigare program på www.lernia.se/jallaalmedalen

Kontakt

Andrea Jelvéus, koordinator och projektledare

Katarina Devell, ansvarig för mångkulturell kommunikation och projektledare

Under politikerveckan i Almedalen sänder Jalla Almedalen från Hamnplan 222.

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24