Skip to main content

2017-06-28 -

 

Pressmeddelande

Gäster och program i Jalla Almedalen

Årets Jalla Almedalen har en fullspäckad programtablå där diskussioner kring jobb står i fokus.

Under Almedalsveckan spelar vi in Jalla Almedalen! Alla program hittar du sedan på lernia.se/jallaalmedalen

 • Alexandra Pascalidou, journalist och programledare
  Hur kan någon som flyttat till Sverige bli journalist på ett svenskt mediebolag och hur ser Sveriges rapportering ut om vad som händer i världen? Alexandra Pascalidou berättar om sin egen resa och vilka utmaningar en journalist står inför i Sverige idag.
 • Lisa Gunnarsson, Nordenchef LinkedIn
  Bör alla ha ett LinkedInkonto och hur utnyttjar man det på bästa sätt? Går det att hitta jobb via LinkedIn och finns det någon man inte borde skriva där? Lisa Gunnarsson berättar om hur LinkedIn fungerar!
 • Abdulla Ahmad Miri, krönikör Metro och ekonom
  För fyra år sedan tvingades Abdulla fly från Syrien. I programmet berättar han om sitt liv, hur han flydde till Sverige och hur han har tagit sig till där han är idag.
 • Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister
  Mikael Damberg svarar på frågor om utmaningar i det svenska arbetslivet, hur Sverige kan ta tillvara på nya kompetenser och individers möjlighet att bidra till fortsatt utveckling av samhället.
 • Elisabeth Svantesson (M), arbetsmarknadspolitisk talesperson
  Elisabeth Svantesson pratar om oppositionens förslag för att förbättra arbetsmarknaden, nystartsjobb och hennes bild på arbetsmarknadens krav på god svenska för att kunna få ett jobb.
 • Alexandra Sjöberg, utvecklingsledare för snabbspår på Arbetsförmedlingen
  Vad är snabbspåret och hur snabbt ska man som nyanländ kunna matchas mot lediga jobb via Arbetsförmedlingen? Alexandra Sjöberg ger tips och berättar mer om processen för snabbspår.
 • Politiska ungdomsförbund
  Vad gör man om man vill engagera sig inom politik i Sverige? Skiljer sig ungdomsförbunden från sina moderpartier? Tillsammans med SSU och MUF tar vi reda på vad det innebär att vara politiskt engagerad och hur man blir det.
 • Peter Neuberg, vd JM Entreprenad
  Går det att få jobb även om man inte har lärt dig svenska? Vi pratar med Peter Neuberg om hur den svenska byggbranschen ser ut idag och hur man får jobb inom den.
 • Lotta Nordh Rubulis, kommunikationsansvarig UMO/YOUMO
  Vad är Youmo och hur skiljer det sig från Umo? Och varför är det viktigt att ge information om sex, hälsa och relationer till unga? Lyssna när Lotta Nordh Rubulis diskuterar svaren!
 • Henrik Dider, HR-direktör Scandic Hotels och Caroline Frank, COO O'Learys
  Henrik Dider och Caroline Frank diskuterar hur det är att jobba inom hotell- respektive restaurangbranschen. Finns det några bristyrken inom branscherna och behöver du kunna prata svenska för att få jobb?
 • Mats Gerdau, (M) kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun
  Hur arbetar Nacka kommun med integration och samarbetar kommunerna för att lösa boende och utbildning? Lyssna på programmet när Mats Gerdau samtalar om detta.
 • Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör Vårdföretagarna, och Alexander Wennergren Helm, koncernchef Aleris
  Inga-Kari Fryklund och Alexander Wennergren Helm diskuterar bristyrken inom vårdbranschen och hur man snabbare skulle kunna få in nyanlända med rätt sjukvårdskompetens i arbete.
 • Lina Nordstrand, grundare av Vilja förlag, och Hans Ericsson, key account manager Lernia
  Lina Nordstrand och Hans Ericsson diskuterar hur företag kan arbeta med integration på sin arbetsplats och ger sina bästa tips och råd.
 • Fatima Åsard, Fryshuset, och Helena Skåntorp, vd och koncernchef Lernia
  Behöver unga engagera sig mer i samhällsutvecklingen och hur blir man egentligen VD på ett företag? Fatima Åsard och Helena Skåntorp diskuterar omvänt ledarskap och behovet av samhällsengagemang och insatser hos unga.
 • Magnus Leonhardt, Director, head of strategy & innovation, strategy & transformation
  Vad innebär det att roama gratis inom EU och hur ser Sveriges digitala utveckling ut? Magnus Leonhardt berättar om digitaliseringens utveckling i Sverige.

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24