Skip to main content

2016-05-03 -

 

Pressmeddelande

Hej Arbetsliv! gör turnéstopp i Göteborg

I år utökar Lernia området för Hej Arbetsliv! och åker på turné till fler län för fortsatt inspiration och kunskap!

Inspirationsföreläsning som riktar sig till unga vuxna

Hej Arbetsliv! är inspirationsföreläsningen som riktar sig till unga vuxna. Målet är att upplysa ungdomar om olika vägar för att komma ut i arbetslivet och ge konkreta svar på frågor om hur man faktiskt går till väga. Föreläsningen grundar sig i Lernias erfarenhet att många ungdomar upplever att de har svårt att veta vad de ska arbeta med och hur man skaffar ett jobb. Under inspirationsföreläsningen får eleverna därför handfasta tips och råd om vad de bör tänka på när de till exempel söker jobb och om olika utbildningsvägar. Framförallt får eleverna ta del av erfarenheter man inte kan googla sig till.

Inspirationsturnén utökas efter förra årets succé

Under våren går Hej Arbetsliv! på 11 orter och kan bokas in av både skolor och organisationer. En av skolorna som bokat in föreläsningen är SKF Tekniska Gymnasium i Göteborg, vars elever i årskurs 3 nu står vid kanten till arbetslivet eller eftergymnasiala studier. Föreläsarna är Lernias medarbetare som även delar med sig av egna erfarenheter. Emma Gran, Lernia, har hållit över 500 rekryteringsintervjuer och har stor erfarenhet av vad både arbetsgivare tittar på i ett CV och hur ungdomar utan arbetslivserfarenhet kan hitta innovativa sätt att lyfta sina kompetenser.

- När man inte har tidigare erfarenhet av att söka jobb eller vet vad man vill arbeta med kan det vara svårt att veta vilka vägar man kan gå för att nå sitt mål, säger Emma Gran, Lernia, och fortsätter: det känns jättekul att eleverna som lyssnade förra året tyckte att det var värdefulla tips som de fick och att vi på Lernia därför har kunnat utöka föreläsningsområdena till bland annat Göteborg!

Inspirationsföreläsningen är kostnadsfri och uppskattas till ca 45 minuter. Vill du att vi besöker din skola, idrottsklubb eller ungdomsorganisation? Vänligen kontakta Johanna Hallander för mer information och bokning.

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24