Skip to main content

2016-05-04 -

 

Pressmeddelande

ABF Stockholm och Lernia tecknar avsiktsförklaring om samarbete kring vuxenutbildning i Stockholm

ABF Stockholm och Lernia har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete kring vuxenutbildning i Stockholm. Samarbetet rör områdena SFI, handel och administration, grundläggande vuxenutbildning samt gymnasial utbildning i teoretiska ämnen.

Avsiktsförklaring som omfattar nio skolor

– ABF Stockholm har rötterna i en lång tradition av folkbildning och vuxenutbildning med samhällsnyttiga syften, så även Lernia, säger Håkan Wiclander, chef ABF Stockholm. Vi kan nu med styrka tillgängliggöra den höga kvalitet som är vårt signum, till fler deltagare. Genom denna avsiktsförklaring tar vi tillsammans ansvar för att Stockholms vuxenutbildning präglas av fokus på kvalitet för deltagare och lärare.

Avsiktsförklaringen omfattar nio skolor i Stockholmsområdet och innebär att ABF Stockholm samarbetar med Lernia som leverantör för vissa delar av ABF Stockholms Vuxenutbildning.

– Jag är mycket nöjd, säger Helena Skåntorp, vd för Lernia. Samarbetet med ABF Stockholm möjliggör en fortsatt satsning på vuxenutbildning i Stockholm. Det säkrar också kontinuiteten i leveransen av kvalitativ vuxenutbildning för stadens elever. Dessutom innebär det fortsatta utvecklingsmöjligheter för våra lärare i Stockholm.

Avsiktsförklaringen är föremål för sedvanliga fackliga förhandlingar.

Om ABF Stockholm

ABF Stockholm är en idéburen organisation med folkbildning i olika former. Våra verksamhetsgrenar – Folkbildning, Vuxenutbildning och Elvira Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet för och med stockholmare. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet.

Om Lernia

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Våra tjänster hjälper individer och kunder inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn att stärka sin konkurrenskraft, vilket i sin tur bidrar till en bättre fungerande arbetsmarknad och en ökad integration.

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24