Skip to main content

2016-06-20 -

 

Pressmeddelande

Nya programledare till Jalla Almedalen

Jalla Almedalen är poddradion som rapporterar direkt från politikerveckan på lätt svenska. Syftet är att tillgängliggöra det offentliga samtalet för personer som har annat modersmål än svenska. I år gästas programmet av bland annat Azita Shariati, vd för Sodexo, Migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik och folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström.

Politiker, beslutsfattare och inspiratörer gästar

Efter förra årets succé sänder Lernia återigen Jalla Almedalen, en poddradio med intervjuer på lätt svenska. Gästar gör politiker, beslutsfattare och inspiratörer som befinner sig på Almedalsveckan. I år har programmet två nya programledare. Jovan Nikolic undervisar i Svenska för invandrare (Sfi) på Lernia och kommer både intervjua gästerna och handleda dem till enklare uttryck och språk.

- I min undervisning pratar vi mycket om nyheter och vad som händer i Sverige. Det är viktigt att kunna förstå och ta del av det offentliga samtalet. I slutändan är det människorna i mitt klassrum som berörs av effekterna från Almedalsveckan, säger Jovan Nikolic, programledare Jalla Almedalen.

Nada Zaito, reporter på Al Kompis media, flyttade till Sverige från Syrien för tre år sedan och har bland annat arbetat med artikelserien "Efter flykten" i Metro samt intervjuat syriska flyktingar om deras resa genom Europa.

Sändning under Almedalsveckan

Mellan 4-9 juli produceras och sänds intervjuer med politiker, beslutsfattare, inspiratörer och representanter från näringslivet. I år gästat Jalla Almedalen av bland annat Azita Shariati, vd för Sodexo, gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S),folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström och Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör och operativ chef Migrationsverket. Jalla Almedalen sänds på Al Kompis radiokanal, Stockholm närradio 95,3 MHz och Lernias hemsida samt går att laddas ner från Soundcloud.

Du kan redan nu lyssna på intervjuerna från 2015 på Jalla Almedalens hemsida.

Om Jalla Almedalen

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24