Skip to main content

2016-06-30 -

 

Pressmeddelande

JallaJobb – ny pop up-rekrytering under Almedalen

I år utökas radiosändningen Jalla Almedalen med #JallaJobb, ett rekryteringsinitiativ som är mer tillgängligt för personer med annat modersmål än svenska.

Jalla Almedalen och #JallaJobb

2015 lanserade Lernia radioprogrammet Jalla Almedalen som sänder på lätt svenska direkt från politikerveckan i syfte att tillgängliggöra det offentliga samtalet för personer som har annat modersmål än svenska. När Jalla Almedalen tillfrågade sina lyssnare om vilket ämne som är viktigast hamnade jobbfrågan högst upp. Därför utökas årets upplaga med #JallaJobb, ett rekryteringsinitiativ särskilt anpassad för att nå samma målgrupp.

- Just nu har många arbetsgivare kompetensbrist och söker i stort sätt på samma ställen efter möjliga kandidater. Med JallaJobb erbjuder vi företag ytterligare en kanal för att bredda rekryteringsbasen, säger Rikard Kjellman, HR-chef på Lernia.

I #JallaJobb ges företag möjlighet att göra en efterlysning, en jobb-shout out, direkt till Jalla Almedalens lyssnare där de kan tala om vilka kompetenser de söker. Filmerna publiceras därefter i Lernias och Jalla Almedalens sociala kanaler. Alla inkomna intresseanmälningar från kandidater lämnas därefter ut till företagen.

Så funkar #JallaJobb

  1. Under Almedalen erbjuder Lernia företag att spela in en kort jobb-shout out i syfte att nå jobbkandidater som inte har svenska som modersmål.
  2. Företaget anger i filmen vilka kompetenser som eftersöks.
  3. Filmerna publiceras på Lernias och Jalla Almedalens sociala kanaler.
  4. Potentiella kandidater kan via filmerna klicka sig vidare till en anmälningssida på lätt svenska för att ange sitt intresse.
  5. Alla inkomna intresseanmälningar från kandidaterna lämnas ut till respektive företag efter Almedalsveckan.

Plats:

Studio Jalla Almedalen på Bredgatan 4 i Visby (inne på området)

Inspelning av #JallaJobb sker:

4 – 6 juli mellan kl 09:00 – 16:00

Presskontakt

Kontaktperson Elias Wästberg

Elias Wästberg, PR-ansvarig


elias.wastberg@lernia.se

072-254 66 24